Egyre több a parlagfűpollen - másodfokú riasztást adtak ki északkeleten

Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard -
ÁNTSZ északkelet allergia pollenkoncentráció pollen másodfokú készültség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet.

Allergiától szenvedsz, de nem szeretnél gyógyszereket szedni? Íme, néhány természetes módszer, amiket kipróbálhatsz! Kattints IDE a részletekért!

Az ezzel szomszédos területeken, egészen Miskolc és Debrecen vonaláig, valamint a Kiskunság északi részén az I. fokú riasztási szintnek megfelelő értékeket mértek – írja az ÁNTSZ adatai alapján az MTI. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer elmúlt heti adatai alapján az ország több részén "figyelmeztető" jelzés van érvényben, ez alól csak a Börzsöny és a Mátra vidéke kivétel.

Forrás: Getty Images/moodboard RF/Moodboard

A következő hetekben a parlagfű pollenszórása várhatóan egyre intenzívebb lesz, így az arra érzékenyeknek számítaniuk kell arra, hogy tüneteik erősödni fognak. Előfordulhat tüsszögés, nátha jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, kezdeti torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és az oki.antsz.hu, illetve a www.facebook.com/tisztiorvos oldalakon érhető el.

Allergia és immunitás - így előzd meg az allergia kialakulását a babádnál!http://www.life.hu/drlife/20140508-a-babak-etrendje-a-szoptatas-az-elso-ezer-nap-kiemelkedoen-fontos-a-kesobbi-egeszsegben.htmlEgy egész életet allergiával leélni még a modern gyógyszerekkel is kihívást jelenthet. Érdemes hát a gyerkőcöknél mindent megtenni annak érdekében, hogy ne alakuljon ki ez a betegség. Dr. LifeOrigoTámadás a gyerekek ellen – az allergia már a kisbabákat is fenyegetihttp://www.life.hu/drlife/20140402-tamadas-a-gyerekek-ellen-az-allergia-mar-a-kisbabakat-is-fenyegeti.htmlAllergia bármely életkorban jelentkezhet, így nem ritka, hogy már óvodáskorú gyermekek is kezelésre szorulnak. De mit kell tenni akkor, ha valóban allergiás tünetei vannak a gyereknek? És egyáltalán, honnan tudhatjuk, hogy mindössze nem egy nátháról van szó? A Life.hu ebben segít.Dr. Life--Vigyázat, pollenveszély!http://www.life.hu/drlife/20140705-pollenveszely-tobb-allergen-noveny-okozhat-tuneteket-a-kovetkezo-napokban.htmlVárhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következő napokban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.