Íme, az első, halála után lefagyasztott ember

Forrás: Thinkstock -
fagyasztás Bitcoin temetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A neves titkosírás-szakértő, programozó és az egyik legelső Bitcoin-felhasználó, Hal Finney csütörtök reggel halt meg azután, hogy teste végleg feladta a harcot gyógyíthatatlan betegségével szemben. A férfi bízik a tudomány gyors fejlődésében, így úgy döntött, testét ne temessék földbe, inkább fagyasszák le, hogy alkalomadtán ismét életre tudják kelteni a tudósok. 

Finneyt csütörtökön, reggel 9 órakor nyilvánították halottnak, ezt követően testét még aznap este a scottsdale-i krionikai központba, az Alcor Life Extension Foundationba szállították, ahol eltávolították belőle a vért és más testfolyadékokat. A szakemberek ezeket olyan, az emberi szövetekre ártalmatlan kémiai anyagokkal pótolták, melyek a lefagyasztási folyamat során nem képeznek kristályokat.

Forrás: Thinkstock

Az elmúlt néhány napban a holttest hőmérsékletét folyamatosan csökkentették, hogy végül elérje a kívánt -195,5 Celsius-fokot. Ezt követően a testet egy alumínium tárolóba fektetik, amit feltöltenek 450 liter folyékony nitrogénnel: „Finney teste ebben az állapotban marad, míg nem lesznek meg azok a technikáink, amivel újra életre tudjuk majd őt kelteni, és meg tudjuk gyógyítani a betegségét" - mondta Max More, az intézet vezetője.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindezidáig egyetlenegy embert sem sikerült feléleszteni a hibernációból, ráadásul a tudósok egy része lehetetlenségnek is tartja a műveletet. Ez azonban egyáltalán nem rettentette el Finney-t attól, hogy egyike legyen azoknak, akik lefagyasztatják magukat.

A hely, ahol a gyerekek 5 évig élnekhttp://www.life.hu/csalad/20140507-az-afrikai-csadban-minden-hetedik-gyerek-oteves-kora-elott-meghal-hogy-mi-ennek-az-oka-ennek.htmlAz afrikai Csádban minden hetedik gyerek ötéves kora előtt meghal. Hogy mi ennek az oka, ennek jártunk utána - Pep Bonet megdöbbentő fotósorozata és kisfilmje segítségével pedig meg is mutatjuk. Figyelem! A tartalom a nyugalom megzavarására alkalmas képeket és videoanyagot tartalmaz! Kizárólag erős idegzetűek számára ajánljuk a megtekintését.CsaládOrigo100 évig élnek a most született babák?http://www.life.hu/news/20140512-az-amerikai-jarvanyugyi-hivatal-szamitasai-szerint-100-evig-elnek-a-most-szuletett-babak.htmlAz amerikai járványügyi hivatal számításai szerint a 2009-ben született emberek várható átlagéletkora 86–90 év lesz, a statisztikák alapján pedig azoknak, akik 2014-ben születnek, nagyjából a fele megéri majd a következő évszázadot - írja az Origo. News--5 sokkoló halálos baleset, ami vidámparkokban történthttp://www.life.hu/csalad/20140610-5-sokkolo-halalos-baleset-ami-vidamparkokban-tortent.htmlVidámparkba szórakozni megyünk, és amikor belépünk a kapun, nem gondoljuk, hogy ez a kikapcsolódás akár végzetes is lehet. Íme, öt borzalmas haláleset, ami vidámparkokban történt.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.