Veszélyes konyhasóra bukkant a hatóság – ellenőrizd van-e a konyhádban!

Forrás: Nébih -
visszahívás takarmány kálium-klorid veszélyes vesebetegség nátrium fogyasztás étkezés Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az intézkedés a Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott, csökkentett nátrium tartalmú termékeit érinti. A Nébih felhívja a figyelmét arra, hogy a termék fogyasztása nem biztonságos. A visszahívott terméket (lásd lenti fotó!) a vásárlás helyére lehet visszavinni – írja az MTI.

Forrás: Nébih

A Compex-Só Kft. nyírtassi üzemében idén többször állati takarmányozásra szánt kálium-kloridot használtak fel összesen 13,3 tonna csökkentett nátrium tartalmú étkezési vákuum só gyártásához. A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a forgalomba hozott termékek nátrium és kálium tartalma változó, a gyártmánylap szerinti 70 százalék nátrium-klorid és 30 százalék kálium-klorid arány helyett előfordult 100 százalékos kálium-klorid, de 90 százalékos nátrium-klorid tartalom is.

A túlzott kálium bevitel veseelégtelenségben szenvedő betegeknek kedvezőtlen lehet. A fogyasztó félrevezetése a vártnál magasabb nátrium tartalom is, ezért az összes 2014-ben gyártott terméket visszahívták, forgalmazását megtiltották.

Alzheimer-kór: az emlékei mellett az arcát is elveszíti a beteghttp://www.life.hu/drlife/20140910-az-alzheimer-kor-az-idoskori-elbutulas-gyakori-oka.htmlAz Alzheimer-kór az egyik legszomorúbb betegség, amely nemcsak a beteg teljes életét dönti romba, de szerettei érzelmeit is a végsőkig feszíti. Szembesülni azzal, hogy a szülő vagy éppen a társ elveszíti a közös élet emlékeit, hogy csak élményfoszlányok maradnak, ha maradnak, a legszebb pillanatokról is, szinte elviselhetetlen. Dr. LifeOrigoTallós Rita már alig várja, hogy hosszabb legyen a hajahttp://www.life.hu/drlife/20140918-tallos-rita-mar-alig-varja-hogy-hosszabb-legyen-a-haja.htmlMásfél éve kapta meg utolsó kemoterápiás kezelését Tallós Rita színésznő, aki azóta jobban érzi magát bőrében, mint valaha.Dr. Life--Népszerű a HPV-oltás, a szülők beoltatják leánygyermekeikethttp://www.life.hu/drlife/20140916-lejart-a-hatarido-a-szulok-eddig-kerhettek-a-hpv-human-papillomavirus-elleni-vedooltast.htmlBejött a kampány! A HPV-oltást a szülők nagy része kérte gyermeke számára, így a 12. életévét betöltött lányok 80 százaléka megszerezheti a védettséget a rákot kiváltó vírus bizonyos típusai ellen. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.