Így él a kígyógyerek: 41 naponta levedli bőrét a 16 éves srác

bőrbetegség Indonézia vedlés babona kígyó kiszáradás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Születése óta 41 naponta levedli a bőrét Ari Wibowo indonéz fiú. Ritka bőrbetegsége miatt óránként vízbe kell mártóznia, hogy életben maradjon.

Mint egy kígyó, 41 naponta levedli a bőrét egy 16 éves indonéz fiú. Ritka betegsége miatt bőre folyamatosan lepereg és lehámlik. Ari Wibowo ezért óránként vizezi a testét (éjjel-nappal) és háromóránként testápolóval kenegeti magát, hogy elkerülje a kiszáradást – írja a Daily Mail.

Az orvosok egyelőre nem tudnak megoldást a különleges kórra, elküldték a gyereket a kórházból. Egy Nurcholis Anhari Lubis nevű fotós dokumentálta a fiú életét. A férfi szerint a fiú bőre tetőtől talpig úgy néz ki, mintha súlyos égési sérülést szenvedett volna. „Ha nem ápolná a bőrét rendszeresen, teste megkeményedne, mint egy szobor, se mozogni, se beszélni nem tudna és a végén teljesen kiszáradna" – mondta a fotós.

Mindezek ellenére a fiú próbál normális életet élni a falujában, mint a többiek. Persze barátságokat nehezen kötött fiatalabb korában, inkább kerülték őt, mert teljesen más volt, mint a többiek.
Ari iskolába nem jár, mert félnek, hogy betegsége fertőző lehet a tanárok és diákok számára. A falubeliek ráadásul rendkívül babonásak is. Azt mondják, a gyerek anyja megkínzott egy gyíkot, amikor terhes volt vele, ezért lett ilyen a fiú állapota.

Nézd meg, hogyan él a kígyófiú a mindennapokban:

Maláriás volt az Ebola-gyanúval kórházba szállított nigériai diáklányhttp://www.life.hu/drlife/20140924-malarias-volt-az-ebola-gyanuval-a-szent-laszlo-korhazba-szallitott-nigeriai-diaklany.htmlKedden este Ebola-fertőzés gyanújával szállítottak a Szent László kórházba egy külföldi diákot. Később kiderült, a diáklány maláriás volt. Még kórházban van.Dr. Life--Napi 100 orgazmus tette tönkre egy férfi életéthttp://www.life.hu/drlife/20140923-naponta-100-orgazmust-el-at-egy-ferfi-az-allando-szexualis-izgalmi-zavar-betegsege-miatt.htmlÁllandó szexuális izgalmi zavartól szenved Dale Decker, akinek minden egyes orgazmusa kínszenvedést jelent számára.Dr. Life--Komoly betegségeket jelezhet a csukláshttp://www.life.hu/drlife/20140909-a-csuklas-a-rekeszizom-gorcsos-osszehuzodasa.htmlNincs olyan ember, aki még ne tapasztalta volna a csuklást, mely túlzás nélkül a legváratlanabb helyzetekben is jelentkezhet és nem tudni, meddig tart. Ismerünk bevált módszereket, melyek segítenek az elűzésében, de azt talán már kevesen tudják, hogy milyen komoly betegségeket idézhet elő ez a jelenség, vagy hogy milyen népi hiedelmek kapcsolódnak hozzá.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.