Pápá, parlagfű – hamarosan véget ér a szezon

Forrás: Thinkstock -
parlagfűszezon ÁNTSZ allergia vége parlagfű pollen riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nincs riasztás a parlagfű miatt és hamarosan véget ér a 2014-es parlagfűszezon – írja Facebook-oldalán az ÁNTSZ.

Parlagfű mint gyógynövény?

Sokaknak a parlagfű az első számú ellenség, kevesen tudják azonban, hogy gyógyhatása is van. Hogy pontosan milyen tüneteken tud segíteni, megtudhatod, ha IDE kattintasz!

Remek hír az allergiásoknak! Az elmúlt héten átlagban már csak az ország középső részén érte el a parlagfű pollenkoncentrációja a 10-29 pollenszemet légköbméterenként. Ezeken a területeken most figyelmeztető jelzés van érvényben, az ország többi részén még ennek kiadására sem volt szükség.

Forrás: Thinkstock

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és elérhető ITT, valamint a www.facebook.com/tisztiorvos oldalon. A térkép az Ambrosia pollenkoncentrációjának adott hétre jellemző, becsült országos eloszlásáról ad tájékoztatást, míg ennek egészségügyi szempontú megítéléséhez a riasztási kategóriák szín szerinti besorolása szolgál támpontul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.