Így védi meg csodás testét az őszi hidegtől Jakabos Zsuzsanna

Forrás: Facebook/Zsuzsanna Jakabos (official) -
úszónő úszás Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna napidoktor egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jakabos Zsuzsa Európa-bajnok úszónőnk nemcsak sportkarrierjét, hanem egészségét illetően is rendkívül tudatos. Titkos csodaszere, a nagy dózisú C-vitamin segítségével teszi ellenállóbbá szervezetét egy megfázással vagy influenzával szemben.

Erre a jól bejáratott „egészségtrükkre” tavaly ősszel még inkább szüksége volt, amikor komoly vállműtéten esett át. A rehabilitáció időszakában a szépséges olimpikon fokozottan erősítette és óvta immunrendszerét. Ebben a fizikailag és mentálisan nehéz időszakban két dolog volt a segítségére, újdonsült cicája és a C-vitamin.

Forrás: Facebook/Zsuzsanna Jakabos (official)

Jakabos Zsuzsának tavaly októberben egy számára szokatlan élethelyzettel kellett szembenéznie. A 25 éves versenyző vállában egy krónikus gyulladás volt, ami évek óta rosszabbodott, így a műtét elkerülhetetlenné vált. A műtét utáni hónapok a rehabilitációról és az újrakezdésről, a türelemről és a kitartásról szóltak. A tudatos élsportoló mindent bevetett a nagy visszatérésért folytatott harcban!

Hogy Zsuzsi miképpen vészelte át az immunrendszer szempontjából kritikus őszi-téli időszakot, a napidoktor.hu oldalon kiderül.

A szívinfarktus akár a húszéveseket is veszélyezteti?http://www.life.hu/drlife/20140930-a-szivinfarktus-egyre-fiatalbb-korosztalyban-jelentkezik.htmlA szív és érrendszer megbetegedései egyre fiatalabb korosztályban jelentkeznek, nem ritka a negyven év alatti páciens, de extrém esetben akár a huszas korosztály tagjai is érintettek lehetnek.Dr. LifeOrigoNyakas panaszok - előzd meg a görcsös fájdalmathttp://www.life.hu/drlife/20140924-a-nyak-heves-fajdalmat-gorcsoket-erdemes-megelozni.htmlAmikor estéről estére úgy érzed, szinte mozdítani sem tudod és fáj a fejed, görcsölnek a nyaki izmaid, zúg a füled és szédülsz, akkor nagy valószínűséggel elérted azt a pontot, amit már nem hagyhatsz figyelmen kívül. Az ilyen jellegű nyaki panaszok rendkívül gyakoriak, ahogy az is, hogy szinte csak az utolsó pilanatban kapunk észbe. Pedig a heves fájdalmat okozó ideggyulladásokat az esetek többségében meg lehet előzni. A Life.hu Benke Rita természetgyógyász szakértővel járta körbe a betegséget.Dr. LifeThinkstockFogóval született a kislányomhttp://www.life.hu/drlife/20140924-a-szulesi-elakadasok-veszelyesek-a-szulesi-fogo-azonban-segithet.htmlAz egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetét. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. Máskor a megosztott történet a megértésben segít, vagy az események feldolgozásának folyamatát gyorsítja. A szüléssel kapcsolatos történetek pedig különösen hasznosak és népszerűek.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.