szívderítő kisállat szívdobogás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgondolkodtál már azon, hogy vajon mennyit ver a szíved az életed során? És vajon a kutyádé és a macskádé? Tudtad, hogy az anyagcsere-folyamatok, illetve a testméret függvényében minden állatnak körülbelül egymilliárdszor ver a szíve?

Az emberek és a csirkék kilógnak a sorból, mivel az emberi szív (edzettségtől és élettartamtól függően) körülbelül 2,65 milliárdot, a csirkék szíve 2,17 milliárdot ver. A legtöbb állaté viszont az egymilliárdos érték körül ingadozik: ló, disznó, nyúl, elefánt, macska, bálna.

Forrás: Thinkstock

Akár nagy, akár kicsi, akár kövér, akár erős, akár gyors, akár lassú – úgy tűnik, mindannyiunk számára van egy varázslatos érték. A kis termetű kutyák kivételek. Nekik jut a legkevesebb szívdobbanás.

Arról, hogy miképpen alakul kedvenceink szívritmusa, a Szívderítő.hu oldalán találhatsz egy igazán különleges táblázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.