Az édenkert óta imádjuk: 10 érv az almafogyasztás mellett

Forrás: Thinkstock -
alma vitamin egészség almafa gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ízletes, változatos és nem is végtelenül drága. Az alma finom, könnyen beszerezhető, egészséges. Egyszerűen rajongunk érte, ezért összegyűjtöttük neked a legjobb érveinket.

I. Fehéríti a fogaidat:

Nem csak városi legenda, az alma tényleg csodákat művel a fogakkal. Egyetlen alma elfogyasztása serkenti a szádban a nyál termelését, így lecsökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét. Ettől persze nem szabad elhanyagolni a fogmosást, csak rendszeresen kell almázni.
Forrás: Thinkstock

II. Almával az asztma ellen:

Kutatások igazolják, hogyha a kismamák a terhesség alatt rendszeresen almát fogyasztanak, csökken az asztma kialakulásának kockázata születendő gyermeküknél. De nem csak a kicsiknél, a nagyoknál is éppúgy elűzi a betegséget. Antioxidánsban gazdag étrenddel megelőzheted az asztmás megbetegedések kialakulását, az alma pedig kulcsszerepet játszik ebben.

III. Az alma és a vitaminjai:

Az alma tartalmaz A, B-komplex vitaminokat és C-vitamint is. Ezen felül a benne fellelhető ásványi anyagok (magnézium, vas, kálium, foszfát) nagyon jó hatással vannak az emésztésedre.

IV. Fogyókúra almával:

Salaktalanító hatása segít a méregtelenítésben, a glükóz pedig messzire űzi az édesség utáni vágyadat. Pektintartalmának köszönhetően nem érezd magad farkaséhesnek sem, vagyis jó ideig telítettségérzetet biztosít. A vércukorszinted sem csökken le, ugyanis az almában található szénhidrátok lassan szívódnak fel. Vagyis méregteleníteni és fogyni is kiválóan lehet vele.

V. Könnyen felhasználható:

Az almában egyszerűen nem lehet csalódni! Akár főételként, akár desszertként kínáljuk, az alma bármilyen alkalomra hálás és megbízható választásnak bizonyul. A leggyorsabb almás recepteket itt gyűjtöttük össze korábban.
Forrás: Thinkstock

VI. Testnedvet termel:

Az alma növeli a testnedvek mennyiségét. A benne lévő szerves vegyületek élénkítik a véráramlást a nemi szerv felé, fokozva ezáltal az izgatásérzetet. Vagyis az alma serkenti a hüvely nedvesedését, ez derül ki az Origo korábbi cikkéből.

VII. Segíti az elalvást:

Hiszed vagy sem, az alma még az alvászavar leküzdésében is segíthet, az emésztőrendszerre kifejtett hatása miatt. Vannak évszázadok óta bevált növények, melyeknek altató hatásúak. Ilyen többek között a zsálya, a kakukkfű, a citromfű és természetesen az alma is, amely lefekvés előtt fogyasztva segíti a nyugodt és pihentető alvást.

VIII. A belek is imádják:

Az alma kiválóan gyógyít ételmérgezést, különböző bélfertőzéseket, bélhurutot, és még a vesekő problémáira is kedvező hatást gyakorol. Nem okoz székrekedést, orvosolja a hasmenést, koordinálja a bélműködést, és tisztítja a húgyutakat (mivel a sói oldják a húgyköveket).

IX. Vérnek, ereknek is jó:

Hatásos vértisztító, és nagyon ajánlott azoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy éppen gyenge a szívműködésük.

X. Menstruációs görcsöt is kezel:

Az almával még a menstruációs zavarok is csökkenthetők. Érdemes az almafogyasztással próbálkozni, mert képes elmulasztani a hányingert és még az aranyérre is jótékonyan hat.

Támogatott tartalom.

A Nagy Alma nyomában: Miről kapta becenevét New York városa?http://www.life.hu/lifeutazas/20141024-new-york-allam-fovarosa-new-york-city-beceneve-nagy-alma-kiderult-miert.htmlNap mint nap A Nagy Almaként emlegetjük, azt azonban nem tudjuk, honnan is kapta a nevét a város, ami sosem alszik. New York állam fővárosáról és nevéről számtalan mendemonda kering, melyek közül többet is összegyűjtöttünk, hogy képet kapjunk a titokról, amit őriz. Íme a legizgalmasabb almaverziók.Utazás--Az édenkert igazi csábítója: 3 egészséges almarecepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20141024-3-egeszseges-almas-recept-almabol-zabpehelybol-teljes-kiorlesu-liszttel.htmlMinden kétséget kizáróan az alma az egyik legsokoldalúbb gyümölcsünk. Ehetjük süteményben, például mennyei almás tortácskában, friss salátában, de csirkéhez is kiváló párosítás lehet. Amellett, hogy számtalan különböző módon felhasználható és elkészíthető, különösen egészséges is. Most a Life.hu is összegyűjtötte kedvenc almareceptjeit.Ez Zsír!--Bűn és megváltás - tudtad, mi mindent jelent az alma?http://www.life.hu/kult/20141029-az-alma-mint-szimbolum-egyszerre-jelenti-a-bunt-es-a-megtisztulast.htmlAlma... Sose szerettem. Sőt! Pedig úgy nyomta belém a nagyi, mintha fogyasztása, sőt, pukkadásig való bevitele az egészség elengedhetetlen kritériuma lenne.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.