Fontos az egészséged? Érdemes a téli hónapok előtt ezekre is gondolni

Forrás: Thinkstock -
szívderítő tüdőgyulladás szívbetegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013 szeptemberében megdöbbentő közleményt adott ki az UNICEF: leggyakrabban még mindig a tüdőgyulladás végez a legtöbb kisgyermekkel világszerte.

Ősszel gyakoribb a tüdőgyulladás alattomos formája, amelynek sokszor a köhögés az egyetlen tünete, lázzal nem jár. A betegség kialakulásának esélyét, illetve a súlyosságát csökkentheti a jó immunrendszer, amit helyes táplálkozással és megfelelő mozgással erősíthetünk. Bár a tüdőgyulladás nem olyan ragályos, mint a nátha vagy az influenza, azért a nagyobb közösségekben (óvodákban, iskolákban) nagyobb az esélye a megbetegedésnek - derül ki az Origo korábbi cikkéből.

Forrás: Thinkstock

A Szívderítő oldalára is érkezett ezzel kapcsolatos kérdés.

"Édesanyám szívbeteg, és azt mondták fiatalabb koromban, hogy vigyázzak a tüdőgyulladással, mert neki is annak a szövődményeként jött létre, és én is hajlamos vagyok rá. A baj csak az, hogy minden télen hónapokig elhúzódó megfázásaim vannak, mert mindenféle gyógyszerre allergiás vagyok, és kevés lehetőségem van pihenésre. Ilyen esetben mit javasol?"

A Szívderítő szakértője, dr. Benczúr Béla tanácsadó válaszolt a felmerülő kérdésre:

"Az a kifejezés, hogy szívbeteg, rendkívül sokfajta kórképet takarhat. Szívelégtelenség, esetleg szívbillentyű-gyulladás valóban létrejöhet infekció (fertőzés), kórokozók hatására, de nem ez a legfőbb kiváltó oka a szívbetegségeknek.

A téli hónapok előtt érdemes az influenza, illetve a Pneumococcus elleni védőoltást beadatni."

Csínján a sóval, ha kedves a szívedhttp://www.life.hu/drlife/20141006-a-tul-sok-so-megterheli-az-errendszert.htmlAz egészséges táplálkozás mértékletességet is jelent. Azt is, hogy óvatosan bánunk a fűszerekkel, kevés zsíradékot használunk, na és persze a sónál is tudjuk, hol van a határ. Ellenkező esetben a vérnyomásunk bánja.Dr. LifeThinkstockTáplálkozás a jól működő pajzsmirigyérthttp://www.life.hu/drlife/20141002-a-pajzsmirigy-alul-vagy-eppen-tulmukodese-befolyasolhato-etrenddel.htmlAzt, hogy valóban megnövekedett e a pajzsmirigyes betegek száma, vagy csak azért tart jóval több pajzsmirigyproblémával küzdő beteget számon az egészségügy, mert finomabb eszközökkel, hamarabb lehet kiszűrni ezt a betegséget, nem tudni. Az viszont nem kérdés, hogy a pajzsmirigy működése étrenddel jó irányba befolyásolható.Dr. Life--Szívzörej a kisbabáknál - Ijesztő, de ne ess pánikba!http://www.life.hu/drlife/20141002-az-ujszulottek-szivzoreje-ijeszto-tunet-a-szulok-szamara.htmlAz újszülöttek szívzöreje ijesztő tünet lehet a szülők számára, pedig a legtöbb esetben nincs szó szívbetegségről.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.