Véget vetett életének az agydaganatos lány

Forrás: www.thebrittanyfund.org/ -
végső stádium betegség agydaganat gyógyszer készítmény szenvedés Egyesült Államok öngyilkosság Amerika eutanázia rák Oregon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyógyíthatatlan agydaganatos Brittany Maynardnak mindössze fél évet adtak orvosai. A 29 éves nő nem akarta megvárni a végső stádium okozta szenvedéseket: november elsején bevette az Oregon államban engedélyezett halálhoz segítő készítményt.

Megtartotta, amit ígért. Brittany Maynardnál ez év elején diagnosztizáltak halálos agydaganatot, az orvosok mindössze fél évet adtak a 29 éves nőnek. Maynard elhatározta, nem engedi, hogy a betegségtől függjön az, hogyan él vagy hal meg, illetve nem várja meg a végső stádium okozta szenvedéseket.

Forrás: www.thebrittanyfund.org/

Egész Amerikában hatalmas port kavart a döntése, amely szerint november elsején bevette az Oregon államban engedélyezett halálhoz segítő készítményeket. A család hivatalos közleménye vasárnap jelent meg: Brittany Maynard ágyban, szerettei között hunyt el – pontosan úgy, ahogy ő azt eltervezte.

A stressz szerepe a daganatok kialakulásában

A kutatók egy része szerint a rövid ideig tartó stressz nincs hatással a tumorokra, a szakértők egy másik tábora pedig egyetért abban, miszerint a hosszantartó stressz negatívan hat az immunrendszerre, így képes beavatkozni a daganatos megbetegedésekbe. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

A nő életének utolsó heteit az eutanázia népszerűsítésének szentelte, döntése ellen rengetegen szólaltak fel: egy szintén agydaganattal küzdő nő például videoüzenetben kérte Maynardot, hogy ne vegye be a pirulákat, miközben az asszony férje szerint sokkal fontosabb az élet minősége, mint mennyisége. Az Egyesült Államokban 5 államban engedélyezték az indokolt orvosi esetben alkalmazható halálos tablettákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.