Stressz csokival, cigivel - akár egy évtizeddel is öregebbé válhatsz a valós korodnál

Forrás: Aurolie Prince -
betegség nikotin csokoládé stressz alkohol egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élj stresszmentesen! Te is azt gondolod, hogy ez csak üres szólam? Sokan vélik úgy, hogy erről beszélni sokkal könnyeb, mint megtenni. A stressz okozta feszültséget pedig olyan módszerekkel próbálják enyhíteni, amelyek kifejezetten károsak az egészségre. Megmutatjuk, mennyire.

A stressz óriási feszültségeket generál mindenki életében, és ha valaki nem a stressz valódi okainak megszüntetésére helyezi a hangsúlyt, hanem dohányzással, alkohollal, esetleg búfelejtő édes falatokkal próbálja enyhíteni ezt a feszültséget, annak arca, akár egy évtizedel is idősebbé válhat.

A stressz drasztikus hatásainak bemutatása érdekében egy újságíró, Anna Magee egy ex-törvényszéki művészt, Auriole Princet kérte fel, hogy művészi eszközök segítségével mutassa be az emberi arcon bekövetkező változásokat.

Anna 45 éves, újságíró

Anna rövid időn belül így fog kinézni, ha továbbra is a rendkívül stresszes iparágban marad:

Forrás: Auriole Prince

Olívia 26 éves

Olívia sokat stresszel és még többet dohányzik. Ez lehet az eredménye:

Forrás: Aurolie Prince

Sam 33 éves

Sam alkohollal próbálja enyhíteni a stressz okozta feszültséget. Látványos öregedésre számíthat:

Forrás: Aurolie Prince

Deni 24 éves

Deni naponta 4 szál cigit szív és csokoládéval boldogítja magát. Ez lehet az eredménye:

Forrás: Aurolie Prince

A stressz szerepe a daganatok kialakulásábanhttp://www.life.hu/drlife/20140318-a-stressz-szerepe-a-daganatok-kialakulasaban.htmlEgyes feltételezések szerint a stressz nagyon erős kockázati faktor a daganatos megbetegedések kialakulásában, más feltételezések azonban cáfolják ezt.Dr. Life--Hét étel a gyulladások és az úszógumi ellenhttp://www.life.hu/drlife/20141102-etelek-a-gyulladasok-es-az-elhizas-ellen.htmlNem hiába állítják, hogy sokszor a legkézenfekvőbb megoldások a legjobbak. Néha szinte a lakásból sem kell kimozdulni ahhoz, hogy a napi menüt úgy állítsd össze, az egyszerre óvja meg szervezeted a gyulladásoktól és az elhízástól is. Érdemes akár ma, a következő lista alapján feltúrni a hűtődet és az éléskamrádat.Dr. LifeThinkstockBallon? Gyűrű? Ezek a műtéti fogyás előnyei és hátrányaihttp://www.life.hu/drlife/20141021-fogyas-mutetettel-gyomorgyuru-gyomorballon.htmlSokszor hallani, hogy a magyar lakosság kétharmada túlsúlyos, valamint azt is, hogy világviszonylatban az elhízottak száma megelőzi az éhezőkét. Ezek az adatok persze oly távoliak és megfoghatatlanok, hogy amikor a közértben a csoki, a cukrászdában pedig a fánk után nyúlunk, aligha gátol meg minket a cukorbevitelben. A diéta tökéletes kezdőnapja mindig a holnap, van aki egy hónapja, és olyan is, aki több éve fogyókúrázik. Te is közéjük tartozol?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.