Zselészerű, áttetsző egereket hoztak létre a tudósok

Forrás: Thinkstock -
betegség tudós egér Japán autoimmun betegség kutató láthatatlan tanulmányozás szervezet test rák Oszaka áttetsző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók szerint a bizarr külsejű rágcsálók többek között a rák és az autoimmun betegségek tanulmányozására szolgálnak.

Közel láthatatlanok azok az egerek, amelyeket a japán Osakai Egyetem tudósai alkottak egy különleges eljárással.

Forrás: AFP/Riken

A Huffington Post szerint a kutatók első körben a rágcsálók áttetsző szerveit hozták létre. Ezt követően kísérleteztek ki egy speciális sóoldatos módszert, amellyel színtelenné tették a testet és a belső szerveket. Kutatók szerint ezek az egerek segítenek még jobban megérteni a belső szervek működését, illetve tanulmányozhatják a különböző betegségek (mint a rák vagy az autoimmun betegségek) szervezetre gyakorolt hatását.

Három japán kutató vitte el megosztva a fizikai Nobel-díjathttp://www.life.hu/news/20141007-a-fizikai-nobel-dijat-iden-harom-japan-kutato-kapta-a-kekfeny-kibocsato-dioda-felfedezeseert.htmlA kékfény-kibocsátó dióda (kék led) felfedezéséért három japán kutató, Akaszaki Iszamu, Amano Hirosi és Nakamura Sudzsi kapta az idei fizikai Nobel-díjat - jelentették be kedden a Svéd Királyi Tudományos Akadémián Stockholmban.News--Odaítélték a magyar kutatónőket elismerő 11 ezer eurós ösztöndíjat http://www.life.hu/news/20141016-iden-is-odaiteltek-a-magyar-kutatonoket-elismero-11-ezer-euros-osztondijat-korponay-szabo-ilmanak.htmlA gyerekkori lisztérzékenység okait kutató Korponay-Szabó Ilma, a kemoterápiában használható fémvegyületek emberi szervezetben való viselkedését vizsgáló Enyedy Éva Anna, valamint a füves gyepek ökológiai egyensúlyának helyreállításáért dolgozó Valkó Orsolya kapta a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű, 11 ezer euró összdíjazású ösztöndíját.NewsOrigoJobb, mint a botox! Garantáltan fiatalít a francia tudósok gyümölcskeveréke! - Te is elkészíthetedhttp://www.life.hu/csalad/20110720-jobb-mint-a-botox-garantaltan-fiatalit-a-francia-tudosok-gyumolcskevereke.htmlA brit X-Faktor mentora, Simon Cowell sem éppen a különösen szerencsés géneknek köszönheti fiatalos külsejét. Bevallotta ugyanis, hogy volt már botoxkezelésen, és számos vitaminkúrán is túl van. Most azonban a méregdrága kezeléseket egy különleges gyümölcskeverékre cserélte, amit akár te is elkészíthetsz.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.