Te újra tudnál éleszteni valakit? Egyáltalán megpróbálnád?

Forrás: Thinkstock -
szívderítő életmentés újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki összeesik a jelenlétedben, vagy fekszik a földön, és nem reagál a szólongatásra, cselekedned kell! Olvasd el a teendőket, hiszen az újraélesztés ritmusát könnyedén megjegyezheted, így ha arra kerül a sor, te is segíteni tudsz.

A beteg vérkeringését fenn kell tartani, ehhez néhány egyszerű, könnyen megtanulható fogás elégséges lehet. Ha beszédre, rázogatásra nem reagál, akkor fektesd a beteget kemény (egyenes) felületre, például a padlóra, és győződj meg arról, hogy nem lélegzik.

Forrás: Thinkstock

Tedd az egyik tenyeredet a beteg mellkasára, és hajolj az arca elé, hogy megfigyelhesd a légzés hangját. Ha nem lélegzik, akkor keringése sincs. Ilyenkor haladéktalanul meg kell kezdeni a szívmasszázst.

Hogy miként működik a szívmasszázs, és hogy kell hozzáfognod, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből. Itt egy videót is megnézhetsz a szakszerű segítségnyújtásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.