Ezt is elértük! Nem dohányoznak a fül-orr-gégészeti klinika orvosai

Forrás: Thinkstock -
szívderítő fül-orr-gégészet dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Egy orvos sem dohányzik már a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, mindezt tíz év alatt érték el. Volt, aki leszokott, az új kollégák közül pedig napi szinten senki nem dohányzik" – mondja dr. Noszek László főorvos.

Nem véletlen, hiszen ők tudják a legjobban, hogy a fej- és nyaki daganatok kialakulásában mekkora szerepet játszik a dohányzás. A cigaretta elsősorban a szájüregben és a légutakban okoz visszafordíthatatlan folyamatokat, a gége- és garatrák gyakori okozója. A pipázás és a szivarozás pedig a tapasztalat szerint inkább nyelv- és ajakdaganathoz vezethet.

Forrás: Thinkstock

"Az asszisztensek, műtősök, ápolók között sajnos még vannak dohányosok" – mondja dr. Noszek László. Közülük van, aki asztmás, allergiás, és mégsem tudott eddig még leszokni, pedig szeretne. A főorvoshoz sok munkatárs fordult segítségért, és többen jelezték, hogy szívesen vennének részt egy csoportos programban. Hogy ez miképpen sikerült, és hogyan tisztulhat ki teljesen az osztály, a Szívderítő.hu cikkéből kiderül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.