Kiderült, hogy miért halnak korábban a férfiak, mint a nők

Forrás: Thinkstock -
életkor halál nők szívderítő férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár négy százalékkal több fiú születik, a 60 évesek között már túlnyomó többségben vannak a nők. De míg a férfiak egészségesebbnek vallják magukat, és több nőnél diagnosztizálnak krónikus betegséget, mégis több férfi hal bele a krónikus megbetegedésekbe. De mi lehet ennek az oka?

A trend, hogy több férfi él közöttünk, a 40 éves korosztálynál fordul meg, ám ekkor még csak kis mértékben. 60 év felett viszont már sokkal több nagymama él velünk, mint nagypapa.

Forrás: Thinkstock

Ennek részben az az oka, hogy a nők jobban odafigyelnek a tüneteikre és gyakrabban járnak orvoshoz, mint a párjaik, így hiába rosszabb átlagban a nők egészsége, mégis kevésbé halnak bele a betegségeikbe. Ez azonban nem minden.

A Szívderítő.hu cikkéből és infografikájából kiderül, mi is az oka ennek a nemek közti eltérésnek.

Ezt is elértük! Nem dohányoznak a fül-orr-gégészeti klinika orvosaihttp://www.life.hu/drlife/20141124-nem-dohanyoznak-a-ful-orr-gegeszeti-klinika-orvosai.html"Egy orvos sem dohányzik már a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, mindezt tíz év alatt érték el. Volt, aki leszokott, az új kollégák közül pedig napi szinten senki nem dohányzik" – mondja dr. Noszek László főorvos.Dr. Life--Sabine Kehm: Javult Schumacher állapotahttp://www.life.hu/drlife/20141123-michael-schumacher-allapota-javult-sabine-kehm-szovivo-szerint.htmlA körülményekhez képest javult Michael Schumacher állapota - nyilatkozta a Sabine Kehm a német RTL televíziónak adott interjújában.Dr. Life--Császármetszés után trombózist kapott Epres Pannihttp://www.life.hu/drlife/20141122-epres-panni-csaszarmetszes-utan-trombozist-benedek-tibor-felesege.html"Egy darabig nem is tudtam, hogy bármi probléma van. Vasárnap született a kisfiam és pénteken mehettem haza a kórházból, mert császárral szültem. Amikor mentem hazafelé, már elkezdett fájni a lábam, a bal vádlim. Hívtam az orvosom" - kezdi történetét Epres Panni.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.