Ez az oka, ha időnként vizesedik, bedagad a lábad

Forrás: Thinkstock -
betegség probléma szívderítő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szívderítő.hu oldalán sokan érdeklődtek azzal kapcsolatban, hogy jelezhet-e szívbetegséget, ha estére bedagad a lábuk, vagy vizesedik valamelyik végtagjuk, esetleg az ujjaik duzzadnak meg. A szakértő válaszolt.

"Azt szeretném megtudni, hogy az ujjak bedagadása jelenthet valami rosszat? Nekem állandóan bedagadnak nap végére és nagyon fájnak" - kérdezte az egyik látogató, és mások is csatlakoztak a problémafelvetéshez. "Nap végén olyanok az ujjaim, mintha tele lennének vízzel, és egy barátnőm is panaszkodik erre."

Forrás: Thinkstock

Dr. Tóth Attila szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az ujjak dagadásának több oka is lehet, de látatlanban nehéz bármit is mondani. Lehet ízületi probléma, gyulladás, de akár az erek vagy a szív megbetegedése is. A kardiológusi magyarázatért látogass el a Szívderítő.hu oldalára.

Kiderült, hogy miért halnak korábban a férfiak, mint a nőkhttp://www.life.hu/drlife/20141127-szivderito-kiderult-hogy-miert-halnak-meg-elobb-a-ferfiak-mint-a-nok.htmlBár négy százalékkal több fiú születik, a 60 évesek között már túlnyomó többségben vannak a nők. De míg a férfiak egészségesebbnek vallják magukat, és több nőnél diagnosztizálnak krónikus betegséget, mégis több férfi hal bele a krónikus megbetegedésekbe. De mi lehet ennek az oka?Dr. Life--Ezt is elértük! Nem dohányoznak a fül-orr-gégészeti klinika orvosaihttp://www.life.hu/drlife/20141124-nem-dohanyoznak-a-ful-orr-gegeszeti-klinika-orvosai.html"Egy orvos sem dohányzik már a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, mindezt tíz év alatt érték el. Volt, aki leszokott, az új kollégák közül pedig napi szinten senki nem dohányzik" – mondja dr. Noszek László főorvos.Dr. Life--Sabine Kehm: Javult Schumacher állapotahttp://www.life.hu/drlife/20141123-michael-schumacher-allapota-javult-sabine-kehm-szovivo-szerint.htmlA körülményekhez képest javult Michael Schumacher állapota - nyilatkozta a Sabine Kehm a német RTL televíziónak adott interjújában.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.