Ez az oka, ha időnként vizesedik, bedagad a lábad

Forrás: Thinkstock -
betegség probléma szívderítő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szívderítő.hu oldalán sokan érdeklődtek azzal kapcsolatban, hogy jelezhet-e szívbetegséget, ha estére bedagad a lábuk, vagy vizesedik valamelyik végtagjuk, esetleg az ujjaik duzzadnak meg. A szakértő válaszolt.

"Azt szeretném megtudni, hogy az ujjak bedagadása jelenthet valami rosszat? Nekem állandóan bedagadnak nap végére és nagyon fájnak" - kérdezte az egyik látogató, és mások is csatlakoztak a problémafelvetéshez. "Nap végén olyanok az ujjaim, mintha tele lennének vízzel, és egy barátnőm is panaszkodik erre."

Forrás: Thinkstock

Dr. Tóth Attila szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy az ujjak dagadásának több oka is lehet, de látatlanban nehéz bármit is mondani. Lehet ízületi probléma, gyulladás, de akár az erek vagy a szív megbetegedése is. A kardiológusi magyarázatért látogass el a Szívderítő.hu oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.