Te is a lakásban szárítod a ruháidat? Ne tedd!

Forrás: Thinkstock -
veszély kültér asztma szárítás beltér ruhaszárító pára mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosok kimutatták, hogy a ruháink beltéri szárítása komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre, különösen akkor, ha gyenge az immunrendszerünk, illetve ha súlyos asztmával küzdünk.

Sóterápiával az asztma ellen!

Hogyan csökkents tüneteidet anélkül, hogy kimozdulnál otthonról? Kattints IDE a részletekért!

A nedves ruhák beltéri szárítása jelentősen megnöveli a szoba páratartalmát. Akár a 30%-ot is elérheti, ami ideális táptalaj néhány gombafajtának. A szakértők felhívják a figyelmet az Aspergillus fumigatus nevű gombára, mivel ez a fajta súlyos betegségeket okozhat. A legyengült immunrendszerű emberek, asztmásak, daganattal küzdők, illetve HIV-fertőzöttek különösen ki vannak téve a veszélynek – írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

A gomba károsíthatja a tüdőt, légutakat, orrmelléküregeket. A tünetek egészen a gyenge zihálástól a véres köhögésig terjedhetnek. Azt tanácsolják, hogy a mosott ruhát szárítsuk kültérben, illetve, ha erre nincsen lehetőség, akkor mindenképpen olyan helyen, ahol nem közvetlenül a hálószobákba juthat tovább a pára.

Homeopátia - te milyen karakter vagy?http://www.life.hu/drlife/20141113-a-homeopati-holisztikus-modon-szemleli-az-embert-es-a-pszichologiaban-is-szerepe-van.htmlAgyunkban 10 trillió idegsejt vezérli gondolatainkat, érzelmeinket, érzékeinket. Az egyes sejtek, sejtcsoportok szerepe különböző, de egymástól függő és szinergikus komplex egységet alkotnak, melynek rendszerét szinte lehetetlen megérteni. A homeopátia, mely a testet és a lelket egységként látja és kezeli, módszerében nagy hangsúlyt fektet a lélek, a lelki tünetek megismerésére.Dr. Life--Neked is van már chat-nyakad? Így megy tönkre a gerinced, ha a mobilod felett görnyedszhttp://www.life.hu/drlife/20141128-a-mobilod-feletti-gornyedes-hatalmas-nyomast-jelent-a-gerincednek-igy-lehet-chat-nyakad.htmlA mobilunk feletti órákon át tartó roskadás akár 27 kilogrammnyi súlynak megfelelő nyomással terhelheti a nyakunkat – derítették ki a New York-i Gerinc Sebészeti és Rehabilitációs Központ kutatói.Dr. Life--Csoda történt: Czeizel Endre a halál torkából jött visszahttp://www.life.hu/drlife/20141128-czeizel-endre-a-vilaghiru-orvosprofesszor-a-halal-torkabol-jott-vissza-es-egyelore-legyozte-a.htmlÚgy tűnt, a híres orvosprofesszort legyőzi a rák, a kemoterápiás kezelés után azonban megtörtént a csoda.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.