Ki dönti el, milyen ételt kap a gyerekem az iskolában?

Forrás: Thinkstock -
étkeztetés szívderítő menza étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az óvodai, iskolai közétkeztetés reformja jó ideje zajlik a magyar intézményekben. A Mintamenza program és a Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny célkitűzései azonosak: a megadott normából (pénzmennyiségből) olyan ételt készíteni, amely egyszerre finom és egészséges. Nem könnyű, de kiderült, hogy egyáltalán nem lehetetlen!

"Fontos, hogy már óvodás és kisiskolás korban tudatosan hozzászokjanak a gyerekek az egészséges, természetes, helyi alapanyagokra épülő táplálkozáshoz, és a Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom" - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár pénteken Kecskeméten.

Forrás: Thinkstock

Czunyiné Bertalan Judit a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival együtt kóstolta meg a 2015. január 1-jével életbe lépő új közétkeztetési rendelet előírásainak megfelelően elkészített menüt. Hangsúlyozta, hogy a közétkeztetésben mindez nem jár feltétlenül többletköltséggel. Hogy elképzelése miképpen valósítható meg, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.