e-cigaretta szívderítő e-cigi egészség rák dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákkeltő anyagokat mutatott ki az elektromos cigaretta gőzében egy japán kutatás. Az ártalmas anyagok mennyisége igen változatos, akár tízszerese is lehet a hagyományos cigarettában található koncentrációnak.Forrás: Thinkstockmiddle 

A világon egyre népszerűbb elektromos eszköz úgy működik, hogy felmelegíti a speciális, nikotint tartalmazó vagy nikotinmentes folyadékot, a gőzét a fogyasztó beszívja, mintha cigarettázna, ám a papír és a dohány elégetéséből eredő füst nélkül.

Forrás: Thinkstock

A japán egészségügyi minisztérium megbízásából dolgozó kutatók egyebek mellett formaldehidet és acetaldehidet találtak egyes e-cigaretták gőzében. Ez pedig alapjaiban változtat meg mindent, amit eddig az elektromos cigarettákról gondoltunk, hittünk. Hogy pontosan milyen márkákról van szó és mi lesz az e-cigaretták jövője, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.