HPV - a nők mellett a férfiak számára is életmentő lehet a szűrés

HPV betegség szűrés egészség OEFI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A HPV megelőzése mellett a rendszeres szűrés segíthet abban, hogy megőrizd az egészséged, illetve, hogy időben észleljék a szakemberek, ha baj van. Sokan azonban vagy nem tartják fontosnak a szűréseket, vagy annyira félnek az egészségügyi "vizsgálattól", az egészségügyi intézmények, a rendelők "hangulatától", hogy inkább távol maradnak. Ma már az is nyilvánvaló, hogy a férfiakat sem kíméli a HPV.

A szűrővizsgálatok fontosságára, a fertőzés elleni védelemre, valamint a magas kockázatú HPV-törzsek elleni oltás jelentőségére a Országos Egészségfejlesztési Intézet is fölhívja a figyelmet. Tájékoztatásuk szerint ennek beadása csak minimális fájdalommal jár, a felkarba adják be két különböző időpontban. A vakcinát hazánkban ingyenesen azok a lányok kaphatják meg, akik betöltötték a 12. életévüket és 7. osztályosak. Az idősebbeknek fizetniük kell az oltásért, ám az általa jelentett védelem miatt mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy ennek ellenére beadatja magának.

Megelőző csapás: kivédhető a méhnyakrák!http://www.life.hu/drlife/20141204-a-hpv-megelozese.htmlNem lehet elégszer leírni, hogy a méhnyakrák a 15–44 éves korosztályban a második leggyakoribb daganattípus. Nem elég, hogy az utóbbi években átlagosan 1490 új megbetegedést diagnosztizáltak, de átlagosan évente 407 nő meg is halt ebben a ráktípusban. Pedig a daganatnak ismert a kiváltó oka: a HPV-fertőzés, amit könnyűszerrel megelőzhetsz.Dr. LifeOrigoHPV: tünetmentes vészhelyzet?http://www.life.hu/drlife/20141204-a-hpv-tunetmentesen-jelentkezik-es-eletveszelyes.htmlA méhszáj HPV-fertőzésének nincsenek tünetei, de a külső bőrfelszínen kialakuló HPV-fertőzések szemölcsök formájában jelentkeznek. Néha azonban előfordul, hogy a szervezet mégis árulkodik. De mik is azok a tünetek, amelyekre figyelni kell, és amelyek jelentkezésekor azonnal orvoshoz kell fordulni, függetlenül attól, hogy még nem jött el az ideje a szokásos vizsgálatnak?Dr. Life--HPV - te tudod, melyik a gyilkos típus?http://www.life.hu/drlife/20141201-hpv-okai-tunetek-formai-variaciok.htmlA méhnyakrák az egyik vezető halálok a nőknél, pedig ennek nem kellene így lennie. Legfőbb kiváltó oka a magas kockázatú human papilloma vírus, amiről tudjuk, hogyan terjed, milyen típusai vannak és hogyan lehet megelőzni a megfertőződést.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.