genetikus rák Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat javult a genetikus állapota az utóbbi hetekben, és bár már írt végrendeletet, mindent megtesz azért, hogy még tovább élhessen. 

Czeizel Endre nemrég a Mokkában mesélt arról, hogy a vesztét érzi, mert bármikor kiújulhat nála a rák. Most azonban a Blikknek elárulta, reménykedik abban, hogy még tovább élhet. Szerinte egy igazi csoda, hogy jól van, 10 héttel ezelőtt ugyanis nagyon rossz állapotban volt, kórházba is került. ,,Második kemoterápiás kezelésre került sor, és azt várták, hogy a negyedik hétre 'visszajön' a saját csontvelőm, és kiszorítja a rákos sejteket. Sajnos ez nem történt meg, és úgy nézett ki, hogy be is fejezem az életet. Aztán az ötödik héten megjelentek a saját egészséges sejtjeim, és a vérképem javult. Amikor október elején hazamentem, nem nagyon tudtam járni, tolószékben voltam. 15 kilót fogytam, de egyre jobban vagyok. Pár napja voltam kontrollon, minden rendben. Kilencven kiló vagyok, szóval 12 kilót vissza tudtam szedni."

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az orvos-genetikus elárulta azt is, tisztában van azzal, hogy a betegsége gyógyíthatatlan, és jól tudja, hogy valószínűleg újra rákos lesz. ,,Az átlagos túlélési idő két év, tehát ez az én esetemben jövő május. Jó lenne annál tovább élni... Ez a világ rendje: születünk, élünk és elmegyünk. Persze senki sem örül annak, ha szembesül azzal, hogy közel a vég, de meg vagyok békélve ezzel. Végrendeletet is írtam, persze egy életmű sosem véglegesen lezárt" – tette hozzá Czeizel.

Czeizel Endre: „a vesztemet érzem"http://www.life.hu/drlife/20141204-czeizel-endre-genetikus-a-mokkaban-azt-mondta-a-vesztet-erzi-mert-barmikor-kiujulhat-nala-a-rak.htmlCzeizel Endre genetikus a Mokkában arról beszélt, hogy bár most jól van, mégis a vesztét érzi, mert bármikor kiújulhat nála a rák harmadjára is. Szerinte az elmúlást sokkal természetesebben kellene kezelnünk idehaza.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huCsoda történt: Czeizel Endre a halál torkából jött visszahttp://www.life.hu/drlife/20141128-czeizel-endre-a-vilaghiru-orvosprofesszor-a-halal-torkabol-jott-vissza-es-egyelore-legyozte-a.htmlÚgy tűnt, a híres orvosprofesszort legyőzi a rák, a kemoterápiás kezelés után azonban megtörtént a csoda.Dr. LifeOrigoCzeizel Endre: „Életem legnagyobb eredményei romokban hevernek"http://www.life.hu/drlife/20141031-czeizel-endre-videouzenetben-vall-oszinten-arrol-hogy-elete-legnagyobb-eredmenyei-romokban-hevernek.htmlA rákkal küzdő genetikus professzor egy sajtótájékoztatóra szánt videoüzenetben vallott őszintén életéről és munkásságáról.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.