Legyen fájdalommentes a karácsony! Így tedd könnyebbé az ünnepi nagytakarítást!

Forrás: Thinkstock -
karácsony porckopás fájdalom nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepekhez közeledve sürget a gondolat: ideje takarítanunk. De mit tegyünk akkor, ha fáj a hátunk és ropog a térdünk?! Íme, néhány ötlet, amivel könnyebbé teheted a fárasztó házimunkát.

A porckopás az egyik leggyakoribb ízületi betegség, ami a 35 év felettieket érinti. Ők ilyenkor fájdalomra, merevségre és mozgási nehézségekre panaszkodnak - derül ki a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának 2014-es felmérésből.

Forrás: Thinkstock

Hogyan könnyítsük meg a nagytakarítást?

Pihenj!
Érdekes lehet épp ezzel indítani a házimunkával kapcsolatban, de ha nem az utolsó pillanatra hagyod, akkor a feladatok között lesz időd pihentetni fáradt végtagjaidat.

Tervezz előre!
Ha teheted, oszd fel az elvégezendő feladatokat: egyik nap ablakpucolás, másik nap portörlés. Pár tippet korábban a Life.hu is összegyűjtött a témában.

Mozogj!
Ne állj be egy pozícióra, mert a merev tartás izomgörcsöt okoz. Porszívózásnál állj egyenesen és lassú egyenletes tempóban, egyenes törzzsel járd végig az egész szobát oda, majd vissza.

Legyél tisztában a saját képességeiddel!
Ha úgy érezd, hogy gondot okoz a nagyobb dolgok megemelése, akkor inkább szedd kisebb adagokra például a szennyes ruhát vagy a szemetet, amit ki kell vinni.

Korábban a Life.hu is beszámolt ízületvédő módszerekről, amivel kímélni tudod magad házimunka közben. További tippekért kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.