Féltékeny kémkedők - jó üzlet a bizalmatlanság

Forrás: Thinkstock -
mobiltelefon család pszichológia féltékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eredetileg ártalmatlan, sőt a telefontulajdonos érdekeit védené az a szoftver, amelynek illetéktelen módon való felhasználása egyre népszerűbb az Egyesült Államokban. Féltékeny társak fürkészik vele kedvesük telefonbeszélgetéseit, emailjeit és üzeneteit.

Alig 100 dollárba kerül a rendszer, bárki könnyedén hozzájuthat, és úgy tűnik, egyre kevesebb ember érzi úgy, hogy párja "kommunikációs élete" tabu.

Forrás: Thinkstock

A rendszer használata azonban egyértelműen törvénybeütköző, bár annak megítélése és a következmények egyenlőre nem eléggé erőteljes. Legalábbis ezt állítja az az eletronikus visszaélésekkel foglalkozó csoport, a Digital - Trust, akik szerint a féltékenység miatt "elkövetett" kémkedés járványszerű méreteket öltött Amerikában. A rendszerhez való szabad hozzáférés pedig azért különösen veszéyes, mert azon felül, hogy a féltékeny társ tisztességtelen módon próbálhat információkat begyűjteni kedveséről, egyre gyakrabban GPS -ként azt is elárulja, hogy hol tartózkodik adott időben a telefontulajdonos. Így a párkapcsolati erőszak miatt menekülő nők nem tudnak elbújni agresszív társuk elöl, és veszélyes helyzetbe kerülhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.