Most kiderül, mi van valójában a McDonald's sült krumplijában

Forrás: Thinkstock -
összetevő McDonalds videó sült krumpli tartalom gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zöldségek, gyümölcsök és egészséges életmód ide vagy oda, még a legrendíthetetlenebbek is tudják a szívük mélyén: a McDonald's sült krumplijának nincsen párja a világon. Várjátok ki, amíg megtudjátok, mi minden van benne.

Egy amerikai tévéshow műsorvezetője, Grant Imahara személyesen látogatott el a McDonald's Idaho állambeli krumpligyárába, hogy lerántsa a leplet a titokról: pontosan miből is készül a világhírű étteremlánc sült krumplija.

Forrás: Thinkstock

A burgonyán kívül Imahara összesen 14 darab összetevőt számolt össze. Ezek között szerepel egy természetes cukor, a dextróz és a nátrium-pirofoszfát – mindkét anyag azért felel, hogy a krumplik megőrizzék aranysárga színüket.

Ezen kívül tartalmaz még szilícium alapú dimetil-polisziloxánt, amely a habzás meggátolásáért felel, illetve terc-butil-hidrokinont (TBHQ), amellyel tartósítják az élelmiszert. Míg előbbit a Wikipédia szerint a kozmetikai ipartól kezdve az orvosi implantátumokban is használják (itt már azonban jelentősége egészségügyi okokból csökken), addig a TBHQ parfümökben, gyantákban és lakkokban is megtalálható.

Megszólalt a McDonalds a sült krumplikkal kapcsolatosan

"A McDonald's sült krumplija a helyi szabályozások eltérő volta miatt nem feltétlenül ugyanazokból az összetevőkből áll a világ különböző tájain. Az amerikai 14-gyel szemben itthon (és általában Európában) a sültkrumpli készítésénél összesen 4 összetevővel dolgozik az étteremlánc. A késztermék a burgonyán kívül nem hidrogénezett növényi olajok keverékét, dextrózt és stabilizátort tartalmaz. A fagyasztott burgonyát az étteremben nem hidrogénezett repce és napraforgóolajok keverékében sütjük ki. Sütés után sóval ízesítjük” - írta a 444-nek a gyorsétterem-lánc PR-felelőse.

A gyorsétterem-lánc gyárában forgatott videót alább nézheted meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.