Tóth Gabinak az agykontroll segített betegsége leküzdésében

Forrás: Facebook/Tóth Gabi -
Tóth Gabi napidoktor pánikbetegség agykontroll egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Tizenhárom-tizennégy éves koromban volt az első pánikrohamom: egy elég nagy trauma, egy haláleset volt a közvetlen közelemben, amit nem tudtam feldolgozni. Nem sokkal ezután nyugodtan kávézgattam, amikor hirtelen azt éreztem, hogy meg fogok halni" - így kezdi betegségének történetét Tóth Gabi.

Az énekesnőnek zsibbadt a karja, nem kapott levegőt, azonnal hívta az anyukáját. "Elmentem orvoshoz, ahol elmondták: semmi fizikai bajom nincs, viszont pánikbeteg vagyok."

Forrás: Facebook/Tóth Gabi

A Napidoktor.hu cikkéből kiderül, hogy a pánikbetegségből sohasem lehet kigyógyulni, de kezelhető, így nem jönnek elő a rohamok. Gabi például 2010 óta nem érzett pánikrohamot.

"A pánikrohamok nem feltétlenül azért jönnek elő, mert pánikbeteg az ember, hanem mert pontosan attól retteg, hogy mikor jöhet elő újra. Ezért én elvégeztem egy kétéves agykontrolltanfolyamot, és egy természetgyógyász segítségét is kértem, hogy legyőzzem a rohamokat" - meséli Gabi.

Trendi nyavalya vagy tényleg probléma?

Még ma is negatív megjegyzések kísérik a pánikbeteg emberek tüneteit. A környezet sokszor elítéli, hisztinek véli és e szerint is reagál a pánikrohamtól szenvedő beteg megnyilvánulásaira, pedig a pánik valódi és a betegeknek a szaksegítség mellett a környezet elfogadására és megértésére lenne szükségük a gyógyuláshoz. A pánikbetegségről szóló cikkünket itt érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.