Egyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűrés

Forrás: Thinkstock -
védőnő nők ÁNTSZ szűrés orvos rák (betegség) levél méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűrés. Az ÁNTSZ névreszóló meghívót küldött azoknak a 25-65 év közti nőknek, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és lakóhelyükön elérhető a védőnői vizsgálat. 

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2013-ban kezdeményezte, hogy védőnők segítségével egyre több nő vegyen részt a vizsgálaton, ami sok esetben életet menthet. Miután részt vettek egy képzésen, a védőnők önállóan elvégezhetik a szűrővizsgálatot a védőnői tanácsadókban, így azok a nők könnyebben eljuthatnak a szűrésre, akiknek korábban messze kellett utazni ezért.

Forrás: Thinkstock

Először az ötezer főnél kisebb településeken dolgozók jelentkezését várják a hamarosan 154 védőnővel bővülő program vizsgálataira. Februártól már 344 védőnőnél kérhető a szolgáltatás - írja az MTI.

A beavatkozás fájdalommentes és gyors.

Védekezz a méhnyakrák ellen!

Te tudod, hogy kerüld el a gyilkos kórt? Elkerülhető a méhnyakrák, de tenned is kell ezért. Tudj meg mindent a méhnyakrákról, és védd meg az egészséged!
Légkör a munkahelyen - ettől függ, hogyan teljesíteszhttp://www.life.hu/drlife/20150209-munkahelyi-legkor-befolyasolja-egyeni-teljesitmenyedet.htmlEgyáltalán nem mindegy, milyen hangulat fogad a munkahelyeden. Ez ugyanis alapvetően határozza meg a munkakedvedet, a kreativitásodat, így a teljesítményedet is. Dr. LifeThinkstockSúlyos betegsége miatt vonul vissza a Harry Potter sztárja, Michael Gambonhttp://www.life.hu/drlife/20150210-michael-gambon-a-harry-potter-sztarja-sulyos-memoriazavara-miatt-vonul-vissza-a-szineszi-palyatol.htmlAz Albus Dumbledore karakterét megformáló színész memóriazavarral küzd, ezzel pedig valóra vált rémálma: sokszor előadás közben felejti el a szöveget.Dr. Life--Meztelen álom - 3 + 1 tipp, hogy élmény legyen az ágyhttp://www.life.hu/drlife/20150209-meztelenul-aludni-kenyelmes-bakterium-szellozes.htmlEgyetlen csepp parfümbe öltözve aludni igazi luxus – állítólag Marilyn Monroe is illatot viselt pizsama helyett. Ugyanakkor a meztelen alvás pihentető luxusához nemcsak vadító illat, de megfelelő ágyneműhuzat is szükséges.Dr. LifeThinkstockKórházba került Kiss Ramónahttp://www.life.hu/drlife/20150210-kiss-ramona-a-baratok-kozt-zsofija-korhazba-kerult-influenzaval.htmlSúlyos influenzavírus-fertőzés miatt vitték kórházba a Barátok közt sztárját. Speciális infúziót kapott, így néhány óra múlva haza is mehetett. Dr. LifeRTLKLUBAlapozd chilire a diétád!http://www.life.hu/drlife/20150210-a-chili-segit-elegetni-a-felesleges-zsirt.htmlCsodavárás, csodabogyók, csodanövények, csodamódszerek. A legújabb kutatások szerint az orrunk előtt van a hatékony diéta csodaszere: a chili.Dr. Life13 gyengécske érv – te is ezért kerülöd a mozgást?http://www.life.hu/drlife/20150205-ezert-nem-mozogsz-ocska-kis-ervek-porondon.html„Ó, nekem erre nincs időm!” - mondják sokan, és a gyenge kis érv ürügyén meg se mozdulnak. A Life.hu most listázza a mozgásbojkottáló, de lesöpörhető érveket.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.