Tavaszi őrület - azt hitted a zöld az igazi?

Forrás: Thinkstock -
betegség Vas vitaminok egészség vöröskáposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta hangsúyozza az egészségügy, hogy a zöldségek - így a káposztafélék is fantasztikus hatással vannak az emberi szervezetre. Nyersen fogyasztva igazi áldás az immunrendszer számára. Most azonban kiderült, hogy nem is a zöld, hanem a vörös az igazi.

Legalábbis, ami a káposztát illeti. Itt az ideje hát tiszta (káposzta) levet önteni abba a bizonyos pohárba, hiszen előrukkoltak a farbával a tudósok, és nem, ennek nincs köze a brit mezőgazdaság népszerűsítéséhez. Még akkor sem, ha a Daily Mail cikke azért szerényen megemlíti, hogy az angol vöröskáposztának nincs párja a világon. Hát király!

Forrás: Thinkstock

De mit is állítanak a vöröskáposztáról? Például azt, hogy tízszer több vitamint és kétszer annyi vasat tartalmaz, mint bármelyik zöld testvére. Így, különösen a tavaszi méregtelenítés és vitaminturbózás idején, elsőrendű tápanyagforrásunk lehet. Különösen, ha nem párolva, hanem nyersen, salátaként fogyasztjuk.

Nos, miután nagyra értékelünk mindent, ami az egészséges táplálkozást erősítheti, mi máris indulunk vöröskáposztát reszelni.

Nagy kedvencünk és hagyományos téli ételünk a rakott kelkáposztahttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20150108-unokaink-is-fozni-fogjak-a-hagyomanyos-teli-etelunket-a-rakott-kelkaposztat.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a rakott kelkáposztát te is!UFF--Töltött káposzta mesterfokon - ennyit még te sem tudnál befalni!http://www.life.hu/news/20141109-szekely-varosoke-a-toltott-kaposzta-fozesenek-uj-vilagcsucsa.htmlAz egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton Székelyudvarhelyen. News--Férfias játékok: készíts kolbászos káposztalevest!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141006-lazar-chef-a-kolbaszos-kaposztaleves-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.