Terápiás kutyát gyilkoltak meg - szabályosan kivégezték az ebet

Forrás: Thinkstock -
kutya család pszichológia állatkínzás terápiás kutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A védtelen állatok ellen elkövetett kegyetlenség akkor is borzasztó, ha az "egy családi kedvenc" , esetleg egy kitaszított eb ellen irányul. 

Még érzékenyebben reagálunk azonban az olyan támadásokra, amelyek az egészségügyben "dolgozó" kutyákat érinti. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy terápiás kutya "sérthetetlen". Zalaegerszegen mégis lemészároltak egy terápiás kutyát.A zalaegerszegi kórház udvaron találtak rá Nokedli vérbe fagyott tetemére - írta a Blikk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az eb halálát késszúrások okozták. A kórház területén fogyatékkal élőket ápoló és gondozó intézet istalálható, a kutya az intézetben élő fiatalember kezelésében töltött be óriási szerepet.

A hatéves terápás kutya segítségével tanult önállóságot és felelősséget a beteg - mondta el a Blikknek Nagy Edina rendőrszázados.

A kutya gazdáját érthető okokból rendkívül megviselte az eset. Nem csoda, a terápiás kutyusok nem csak a betegek szívéhez nőtt jószágok, de egy idő után szinte nélkülözhetetlenné is válnak a betegek életében. Ahogy egy vakvezető kutya a térbeli, úgy a meggyilkolt állat a szociális terepen való kiigazodásban segítette gazdáját.

A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást.

Végre! Itt az első kutyabarát múzeum Magyarországon - Mit szólsz hozzá?http://www.life.hu/news/20150218-magyarorszag-elso-kutyabarat-muzeum-az-obudai-muzeum.htmlA világ számtalan nagyvárosában már teljesen természetes, hogy a kutya majdnem mindenhova a gazdájával tarthat. Magyarországon már vannak kutyabarát hotelek, strandok, éttermek, és most itt az első kutyabarát múzeum is.News--Bánatos szemekkel nézett a wc-be dobott kiskutyahttp://www.origo.hu/itthon/20150214-banatos-szemekkel-nezett-a-wc-be-dobott-kiskutya.htmlA szegedi vasútállomás területén, a wc-be dobtak egy önálló életre képtelen kiskutyát. A kutyusra a vasúti dolgozók találtak, akik vigyáztak rá, amíg az állatmentő szakemberek biztonságba nem helyezték.ItthonÍme, a bizonyíték, hogy csodák léteznek! Másfél év után került elő a kutyahttp://www.life.hu/news/20150203-masfel-ev-utan-kerult-elo-az-elveszett-kutya.htmlHihetetlen, de igaz! Másfél év után lett meg a kutyus gazdája.NewsOrigoPóth Dia: "Nem lehetek egyedül minden árva kutya 'póth' anyja"http://www.life.hu/bulvar/20150122-poth-dia-mukorcsolyazo-segit-szombaton-a-budapesti-illatos-uton-a-vigyel-haza-alapitvany-es-az.htmlA ma már kétgyermekes anyuka, Póth Dia is jelen lesz szombaton az Illatos úti örökbefogadó napon, ahol több mint 100 kutya várja új gazdáját. TV + BulvárOrigoMents meg egy blökit! Több mint 100 árva kutya várja gazdiját az Illatos útonhttp://www.life.hu/news/20150119-orokbefogado-napot-tartanak-az-illatos-uton-januar-24-en-140-arva-kutya-varja-gazdajat.htmlIsmét örökbefogadó napot tartanak az Illatos úton január 24-én. 140 eb várja, hogy egy gondoskodó gazdi hazavigye a kennelből.NewsOrigoTe tudod, mivel eteted a kutyádat? Íme, a nagy kutyatáp-teszthttp://www.life.hu/news/20150107-kutyatapokat-tesztelt-a-nebih.htmlNem mindegy, hogy mi lesz a kutya vacsorája. A NÉBIH letesztelte, melyik falatok a legjobbak kedvencednek. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.