Bizarr diagnosztika! Egy szellentésből is kimutatható a rák

bélbetegség diagnózis gázérzékelő kapszula rák emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalábbis ezt állítják azok az ausztrál kutatók, akik gázelemző kapszulát fejlesztettek ki a belet érintő különféle betegségek, így a végbélrák és az irritábilis bélszindróma kimutatására.

Ausztrál kutatók egy olyan lenyelhető, csúcstechnológiás gázérzékelő kapszulát fejlesztettek ki, amely képes mérni a bélben lévő gázok koncentrációját, és mobiltelefonra küldi az adatokat közvetlenül a bélből. Ezzel új perspektíva nyílik meg a bélbetegségek diagnózisában és kezelésében - írja az Origó.

Így néz ki alig 10 milliméter hosszú gázérzékelő kapszula Forrás: Nam Ha/RMIT

A melbourne-i RMIT Egyetem és Monash Egyetem kutatói által kidolgozott új eljárással mérhetővé vált a kiválasztott gázok koncentrációja a bélben. A betegnek csak egy különleges kapszulát kell lenyelnie, amelynek "működéséről" itt olvashatsz!

Előzd meg a bélbetegségeket!

Az emésztőrendszeri problémák sokunkat érintenek - köszönhetően a nem megfelelő táplálkozásnak, az ételekben található mérgező összetevőknek és stresszes életmódnak. Szerencsére azonban néhány apró dologgal is sokat tehetünk annak érdekében, hogy tehermentesítsük és megtisztítsuk bélrendszerünket. Íme, néhány étel, ami segíthet ebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.