Ha eddig szeretted a kolbászt, akkor mostantól nem fogod

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség kolbász szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csupán férfiak számára fontos információ, hogy a kolbász rendszeres fogyasztása erőteljesen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Fontoljuk meg tehát, hogy hányszor kerül a tányérunkra füstölt vöröshúst tartalmazó élelmiszer!

Kimutatható összefüggés áll fenn a feldolgozott vöröshús-készítmények fogyasztása és a szívünk egészsége, illetve egyes súlyos, sőt halálos szívbetegségek előfordulási aránya között.

Forrás: Thinkstock

Egy igazán átfogó, több mint 37 ezer férfi egészségét követő vizsgálat adataiból vonták le a következtetést. A Cohort of Swedish Men elnevezésű svéd vizsgálat keretében 45 és 79 év közötti férfiak egészségét és életmódját vizsgálták átlagosan 11,8 évig. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált férfiak körében a szívmegállás, illetve azon belül is a halálos szívmegállások előfordulása 12 év alatt gyors ütemben emelkedett – egyenes arányban azzal, ahogyan nőtt a kutatás résztvevőinek étrendjében a feldolgozott vöröshúsból készített élelmiszerek, például a kolbász, a sonka és a felvágottak aránya.

Hogy mégis mekkora mennyiséget érdemes fogyasztani, illetve mire kell figyelni kolbászvásárlásnál, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.