Életének 67. évében elhunyt Kubinyi Anna

betegség Kubinyi Anna művész alkotó textilfestés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kossuth- és Prima Primissima díjas textilművész hosszú, súlyos betegség után hunyt el péntek hajnalban Budapesten. Temetéséről később intézkednek.

Kubinyi Anna textilművész 1949. február 10-én született Makón, az Iparművészeti Főiskola gobelinszakán diplomázott. Erőteljesen bordázott rusztikus felületeit, térplasztikáit szövőszéken készítette kenderből, amelyet maga festett - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

Kubinyi Anna munkásságát Magyar Művészetért Díjjal és Prima Primissima Díjjal is elismerték, 2013-ban Kossuth-díjban részesült rendkívül népszerű, térben táguló látványos alkotásaiért, az ősi és népművészeti hagyományokat megőrző és továbbvivő műveiért, itthon és határainkon túl egyaránt nagy sikert aratott kiállításaiért.

Veszélyt jelent, ha mindig hideg a lábam?http://www.life.hu/drlife/20150327-szivderito-veszelyes-lehet-a-labfajas-hideg-vegtag-tudj-meg-mindent-a-huvos-labakrol-kezekrol.htmlAz ülőmunka és a mozgásszegény életmód is hozzájárul, hogy pang a vér a testben, nem jut el megfelelően a szervekhez, ez betegségek melegágya lehet. A végtagokban visszerek, akár trombózis alakulhat ki. De van megoldás!Dr. LifeThinkstockElhunyt a bolgár olimpiai bajnok súlyemelő, Milen Dobrevhttp://www.life.hu/drlife/20150322-milen-dobrev-sulyemelot-holtan-talaltak-otthonaban-a-2004-es-atheni-olimpia-bajnokat.htmlHoltan találták saját otthonában a 2004-es athéni olimpia súlyemelőbajnokát, Milen Dobrevet. A halál oka egyelőre nem ismert, lapinformációk szerint szívinfarktus végzett vele.Dr. Life--Óriásbébit vár Gombos Edina? Természetes úton szeretne szülni a TV2 sztármamájahttp://www.life.hu/drlife/20150319-napidoktor-gombos-edina-a-tv2-musorvezetoje-termeszetes-uton-szeretne-eletet-adni-kisfianak.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kisfiút hord a szíve alatt a TV szépséges műsorvezetője. A pici pedig bármelyik pillanatban a világra jöhet.Dr. Life--A csóróságra az egészségünk is rámehet: íme, a bizonyítékhttp://www.life.hu/drlife/20150319-szivderito-tenyleg-vedi-a-szivet-az-omega-3-zsirsav.htmlMint ismeretes, tengerihal-fogyasztásunk nem éri el az Európai Kardiológus Társaság (ESC) által heti két alkalommal javasolt gyakoriságot, ami heti 30 deka lenne.Dr. LifeThinkstockDráma! Hét gyermek halt meg egy lakástűzbenhttp://www.life.hu/drlife/20150321-lakastuzben-meghalt-het-gyerek-szombatra-virradora-a-new-york-i-brooklyn-negyedben.htmlHét gyermek veszítette életét szombatra virradóra, amikor tűz ütött ki New York-i, Brooklyn negyedben lévő lakásukban.Dr. Life--Liptai Claudia védelmébe vette Gesztesi Károlythttp://www.life.hu/drlife/20150321-liptai-claudia-gesztesi-karoly-vedelmere-kelt-miutan-a-szineszt-kiirtak-a-joban-rosszbanbol.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, vélhetően alkoholproblémái miatt kiírták a Jóban Rosszban sorozatból Gesztesi Károlyt. Most Liptai Claudia is megszólalt az ügyben.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.