Intim neszek, szagok, szellentés, szégyenskála - Te mire vagy képes, hogy ne bukj le a szaggal?

Forrás: Thinkstock -
betegség család egészség bélgáz ürítés emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói rettegnek attól, hogy valaki meghallja a szellentéssel, vécézéssel járó zajokat – derült ki egy friss kutatásból, amely a leggyakoribb taktikák között említi a csapfolyatást és a ventillátor bekapcsolását.

Senki sem vágyik arra, hogy a munkatársai vagy a randipartnere tanúja legyen az intim neszeknek. Olyannyira nem, hogy az amerikai Indianai Egyetem szakértői szerint még egy bizonyos „szégyenskála” is létezik, amelynek az élén a potenciális párjelölt füle áll.

Forrás: Thinkstock

A nők és a homoszexuális férfiak a legszemérmesebbek

Sok párkapcsolatban az intimitás mélységének a fokmérőjeként kezelik ("Mersz már pukizni előtte?") a "lazulást". Mások annak ellenére őrzik "titkaikat", hogy az élet más területén - a szexben is - képesek mély odaadásra és felszabadultságra.
Ami a nemek közötti megoszlást illeti, a nők és a homoszexuális férfiak félnek a leginkább attól, hogy meghallják őket. A leszbikus hölgyek gondolkodnak a leglazábban a témában, még a heteró férfiaknál is rugalmasabban. A heteró férfiakat sem kell azonban félteni, ha a puki kezeléséről van szó, az urak felszabadultan szellentenek nyilvánosan. Nem véletlenül, hiszen náluk "elnézőbb" a társasági etikett. Férfitársaságban nem nézik ki maguk közül azt, aki elereszt egy galambot, és a párkapcsolatokban se szakítópróba a szellentés léte. Sokkal inkább humor forrása.

Bizarr módszerek

A zajok és a szagok tompítására azonban a szemérmesebbeknek megvannak a maguk módszerei, legyen szó szellentésről vagy székletürítésről.

„Vannak, akik megtanulták mesterien kontrollálni a farizmaikat, hogy a gáz minél lassabban áramoljon ki” – idézte a tanulmányból a Discover magazin. Egy heteroszexuális férfi például úgy nyilatkozott, hogy ha érzi, hogy „hangos lesz”, és adott társaságben ciki lenne a hanggal érkező szellentés, akkor „szakaszosan engedi ki”.

De akadnak más módszerek is:
- Mások arra is képesek, hogy kizárólag kora reggel vagy késő este menjenek vécére, vagy felkeresnek egy másik emeletet (ismeretlenek előtt nem annyira gáz a gáz), vagy átmennek egy másik épületbe.

- Csak mélycsészés (ahol azonnal a vízbe csobban az "anyag") WC-t választanak, itt ugyanis kevésbé árasztja el a fülkét a szag. Ha ilyet nem találnak, inkább órákig (vagy hazaérkezésig) tartogatják a szükséget.

Forrás: Thinkstock

- Még a csészén ülve húzzák le az "eredményt", késlekedés nélkül. Az "utórengést" se várják meg.

- A fülkébe érve azonnal "szagtalanítanak", ha kell, a táskában lévő méregdrága parfümmel.

- Addig taktikáznak, míg valóban egyedül maradnak - a mosdónál matatnak, sminket frissítenek és szó szerint lesik azt a két percet, amíg tanúk nélkül tudnak megszabadulni a természetes tehertől.

Társasági aggályok

A 172 egyetemi hallgató bevonásával készült felmérés kifejezetten „a székletürítésre és a bélgázra vonatkozó társasági aggályokra” irányult, és a Social Problems című szaklapban jelent meg.

Bizarr diagnosztika! Egy szellentésből is kimutatható a rák http://www.life.hu/drlife/20150315-egy-szellentesbol-is-kimutathato-a-rak-allitjak-a-melbourne-i-rmit-egyetem-es-monash-egyetem.htmlLegalábbis ezt állítják azok az ausztrál kutatók, akik gázelemző kapszulát fejlesztettek ki a belet érintő különféle betegségek, így a végbélrák és az irritábilis bélszindróma kimutatására.Dr. Life--Rossz lehelet, pacsuli és szellentés - Szagok, amik a legtöbb pasinál kiverik a biztosítékothttp://www.life.hu/intim/20120925-szex-szerelem-parkapcsolat-cigaretta-savanyu-honalj-es-olcso-pacsuli-.htmlBár a férfiak szaglásérzékenysége kisebb, mint a nőké, számukra is legalább annyira fontos, hogy partnerük mindig ápolt, finom illatú legyen, és ne egy nejlonharisnyából kibújt láb szaga legyen az első, ami hazaérve már az előszobában megcsapja őket. A kellemetlen illatok a legnagyobb libidógyilkosok, és ha szeretnénk újdonsült kedvesünk szívét elnyerni, előbb az orrát kell meghódítanunk!IntimSzellentés és a többiek - Hol vannak az intim zónánk határai?http://www.life.hu/intim/20120504-szellentes-es-a-tobbiek-hol-vannak-az-intim-zonank.htmlA Szex és New York egyik epizódjában Carrie véletlenül és váratlanul elszellentette magát Mr. Big ágyában. Kérdés, hogy Big vajon a kínos eset után kívánja-e még őt. Vajon mikortól engedhetjük meg magunknak az efféle kilengéseket egy kapcsolatban, és egyáltalán megengedhetjük-e magunknak?Intim

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.