Meglepő magyarázat a fejfájásra - Lehet, hogy rossz melltartót viselsz

Forrás: Thinkstock -
választás melltartó fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha előfordul, hogy fáj a hátad, állandóan merev a nyakad vagy nagyon gyakran fáj a fejed, olyan oka is lehet, amire sosem gondolnál. Egy kutatás szerint a nők 76 százaléka helytelenül választ melltartót, ezek okozhatják a szörnyű fájdalmakat. 

A legtöbb nő csak úgy tippre választ melltartót, általában mérőszalag vagy szakképzett eladó segítsége nélkül veszi meg az egyik - nem csak esztétikai szempontból - legfontosabb ruhadarabot. Sokan képesek szándékosan rossz méretet választani, hogy nagyobb legyen a dekoltázsuk.

Forrás: Thinkstock

Ha túl kicsi

A nyakfájás oka a túl kicsi melltartó viselése lehet. Ha nagyon szoros, nyomhatja az idegeket, izmokat a vállakban és a hát felső részén, állandó hátfájdalmat okozva, ami egyenes út a fejfájáshoz is. Ha gyakran zsibbad vagy szúr a vállad, érdemes lenne nagyobb melltartót vásárolnod. A nagyon szoros pántok állandóan a váll idegeit nyomják, ami akár a karod mozgására is káros hatással lehet, arról már nem is beszélve, hogy a bőrödet is kidörzsöli.

Ha túl nagy

Ha túl sok hely marad a melltartóban, valami nagyon nincs rendben. Ha nem támasztja a melltartó rendesen a melledet, olyan, mintha nem is lenne rajtad. Nem csak a mellek ereszkednek meg, de mivel kényelmetlenül érzed magad az elálló melltartóban, olyan testhelyzetben tartod magad, ami nem tesz jót a gerincednek.

A nagyobb, alátámasztatlan mellek ráadásul folyamatosan nyomják a bordákat is, akár nehezen is lélegezhetsz ettől. A mellek súlya, kombinálva a rossz tartással még az emésztésedre is hatással lehet, akármilyen furcsán is hangzik.

Így válassz melltartót!

A fehérneművásárlás nem könnyű dolog: nem elég, hogy a próbafülkékben szembesülnünk kell testünk legapróbb hibáival is, de nehéz dolog megtalálni azokat a szetteket, amik mindenhez passzolnak, miközben kényelmesek és csinosak is. Megkérdeztük Szemes Nóra személyi stylistot, ő milyen szempontokat tart lényegesnek a fehérneművásárláskor.

Ha túl szorosak a pántok

Ha lazának, nem jól tartónak érzed a melltartódat, te is valószínűleg a pántjait szorítod meg, ahogy mindenki más is. Pedig abszolút nem a pántnak, hanem magának a melltartónak kell megfelelően szorosnak lennie. Ha úgy érzed, nem tart eléggé, ne a pántokkal trükközz, inkább keress más méretet.

Ha a merevítő nincs rendben

Ha úgy érzed, szúr, bök a merevítő, vagy egyszerűen csak nem kényelmes, nem a kosármérettel, hanem a körmérettel lesz gond. Próbálj meg egy egyel nagyobb körméretű melltartót választani.

Bipoláris zavarára kapott gyógyszerek miatt elvesztette bőre 90 százalékát a fiatal lány http://www.life.hu/drlife/20150327-allergias-reakciot-valtott-ki-a-fiatal-lanynal-a-gyogyszere-elvesztette-borenek-90-szazalekat.html A 24 éves egyetemista lány, Khaliah Shaw bipoláris zavarára kapott gyógyszereket, amelyek olyan súlyos allergiás reakciót váltottak ki, hogy a lány elvesztette bőrének 90 százalékát. Dr. Life -- Új bizarr trend: Videómegosztókra töltik fel szülésükről készült videókat a nők http://www.life.hu/drlife/20150326-videomegoszto-oldalakra-toltik-fel-szulesukrol-keszult-videokat-a-nok.html Hallottunk már olyanról, hogy valaki szerette volna megörökíteni a szülését, hogy mindig emlékezhessen a pillanatra. Na de, hogy ezt megosztja az egész világgal? Dr. Life Origo Mégis élni akar az eutanáziáért könyörgő kislány http://www.life.hu/drlife/20150325-meggondolta-magat-es-elni-akar-a-beteg-kislany-aki-eutanaziaert-konyorgott-az-elnoknek.html A cisztás fibrózisban szenvedő chilei kislány, Valentina meggondolta magát, és élni akar. Bár korábban egy videóban kérte az elnököt, hogy meghalhasson, annyi bíztató üzenetet kapott, hogy mégis szeretne küzdeni. Dr. Life AFP Botrányos! Csodálatos fogyások között hozta le egy oldal az anorexiás lány fotóit http://www.life.hu/drlife/20150326-fogyasok-kozott-hozta-le-egy-oldal-az-anorexias-lany-fotoit.html Egy huszonhét éves anorexiával küzdő lány döbbenten vette észre, hogy felkerült egy hihetetlen fogyásokat közlő oldalra. Dr. Life Origo Gyomorszűkítő műtét miatt halt meg a 42 éves nő http://www.life.hu/drlife/20150323-keptelen-volt-enni-a-no-a-gyomorszukito-mutet-utan-es-meghalt.html 30 kilósra fogyott az egykor 165 kilós nő gyomorszűkítő műtéte után. Sokáig képtelen volt enni, és annyira legyengyült, hogy tolószékbe került, és hamarosan éhenhalt. Dr. Life -- Kapcsolj le mindent! - Rákot okozhatnak a fények a hálószobában http://www.life.hu/drlife/20150318-rakot-okozhatnak-a-fenyek-a-haloszobaban.html Sokan telefont, tabletet nyomkodva alszanak el, mások tévéznek lefekvés előtt. Azt már korábban megállapították, hogy ez zavarhatja az alvás ritmusát, de most továbbmentek a tudósok. Rákot is okozhat a hálószobai fény. Dr. Life Thinkstock



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.