6 ok, ami miatt, egészségesebb lehetsz, mint gondolnád

munkahely szex fogápolás vörösbor egészség elismerés étkezés pezsgő időskori elbutulás mozgás fogselyem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hallottál már a „clean eating" mozgalomról, de nem ezen elvek alapján étkezel? Nem készülsz a maraton lefutására és nem meditációs gyakorlatokkal zárod a napodat? Nyugalom, mindezektől függetlenül is valószínűleg sokkal jobb egészségi állapotnak örvendesz, mint hinnéd.

1. Két nyelven beszélsz.

Hogyan kerül erre a listára a nyelvtudás? Kutatások szerint azok, akik az anyanyelvükön kívül még egy nyelven is képesek megértetni magukat, védettebbek az időskori elbutulás ellen, mint egynyelvű társaik.

2. Tudod, hogy a vörösbor egészséges, néha mégis inkább pezsgőzöl.

A már oly sokszor emlegetett brit tudósok vizsgálatai során kiderült, hogy heti 2-3 pohár pezsgő elkortyolgatása javítja az agy működését és segít egészségének megőrzésében is.

Forrás: Thinkstock

3. Az anyukád vagy a nagymamád 95 éves, mégsem nevezhető egy nagy egészséggurunak.

Az, hogy meddig és milyen minőségben élünk, 20-30 %-ban genetikailag van kódolva bennünk. A maradék 70 %-ban azonban nincs mese, oda kell figyelni az életmódra.

4. Sokáig maradsz fenn, de heti kétszer szexelsz.

Nagyszerű hírünk van: a pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatása szerint a rendszeres szex segíti az immunrendszer helyes működését.

Forrás: Thinkstock

5. Futópad nincs, szakmai elismerésed azonban bőven akad a munkahelyeden.

20 éven át készült az a tanulmány, amely szerint az elhalálozás kockázata sokkal alacsonyabb volt azoknál, akiknek munkáját elismerték és magas szinten támogatták.

6. Nem vagy az edzések királynője, de rendszeresen fogselymezel.

Egyre több a bizonyíték, amely szerint a szívbetegségeket, az eltömődött artériákat és a stroke-ot orális baktériumok által kiváltott gyulladások és fertőzések okozzák. Fogápolási tippjeinkért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.