Fertőzés miatt veszítette el bal lábát és a péniszét egy férfi

Forrás: Thinkstock -
prosztata amputáció műhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megfázásra gyanakodott a 35 éves Sebastian, de kiderült, komolyabb volt a baj. Úgy véli, urológusa tévedett, ezért vesztette el lábát és hímveszőjét. 

Kellemetlen prosztatafájdalmakkal ment urológushoz Sebastian. Az orvos közölte vele, hogy fel van dagadva a pénisze. Gyógyszert írt fel neki, és hazaküldte pihenni. Amikor a fiatalember állapota rosszabbodni kezdett, egy másik urológus azonnal beutalta a rosenheimi kórházba. Fájdalmas, állandósult, szűnni nem tudó erekciót állapítottak meg nála.

Később Sebastiannak vérmérgezése lett, kómába esett, mikor pedig felébredt, azt kellett tapasztalnia, hogy nincs meg térdtől lefelé a bal lába, sem a hímtagja. Az orvosok mindkettőt amputálták.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A bajor legfelsőbb tartományi bíróság nem marasztalta el a beperelt szakorvost, úgy ítélte meg, hogy semmi nem utal műhibára, ellátási, kezelési mulasztásra. A férfi megfázással kezdődő és elhúzódó fertőzése vezetett szepszishez.

A férfi az urológusát okolja, hogy így tönkrement az élete. Félmillió eurós – 150 millió forintos – kártérítést szeretne kapni, mert szerinte az orvos nem diagnosztizálta helyesen a veszélyes tüneteit. A müncheni bíróságon azonban semmi esélye sem volt, Sebastian keresetét elutasították, aki ezt hallva hitetlenkedve csóválta a fejét. Kerekes székben ül, nemző- és keresőképtelen. „A hitben találtam meg az utat, amelyen meg tudok a helyzetemmel békülni, de ez az ítélet nagyon nincs rendjén. Én mindent elvesztettem, cserébe csak egy kis igazságot, elégtételt szerettem volna magamnak szolgáltatni” - nyilatkozta a Bildnek.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.