Nőknek kifejezetten veszélyes ülőmunkát végezni

Forrás: Thinkstock -
veszélyes nők ülőmunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
25 éven át vizsgáltak közel 30 ezer nőt, a kutatásból pedig kiderült: az ülőmunka különösen veszélyes a nőkre nézve, akár cisztát vagy rákot is okozhat. 

25 és 64 év közti nőket vizsgáltak abban a svéd kutatásban, amelyben három csoportba osztották a résztvevőket: az ülőmunkát végzők és nem sportolók, az ülőmunkát végzők, de mellette rendszeresen sportolók, illetve az aktív mozgást igénylő munkát végzők és rendszeresen sportolók.

Forrás: Thinkstock

Az eredményeket összegezve kiderült, két és félszer annyi nőt diagnosztizálnak rákkal vagy cisztával azok közül, akik ülőmunkát végeznek, és nem mozognak, mint akik aktív életet élnek.

Ne legyen kifogásod a mozgásra!

Sokan azzal a kifogással élnek, hogy nincs idejük edzőterembe járni. Ne tartozz közéjük! Akár otthon is végezhetsz edzést karra, combra, hasra, hátra. Íme, néhány szuper gyakorlat!
Istenes Bence fellélegezhet: Megúszta a lágyéksérvműtétethttp://www.life.hu/drlife/20150422-napidoktor-istenes-bence-meguszta-a-servmutetet-lagyekserve-van-az-rtl-klub-sztarjanak.htmlKorábban sokat lehetett hallani arról, hogy Istenes Bence akár műtőasztalra is kerülhet lágyéksérve miatt. A műsorvezetőnek hatalmas szerencséje volt: a gyógytornának köszönhetően teljesen rendbe jött egészségügyileg.Dr. LifeFotó: Margitay Klára/Life.huMegdöbbentő adatok! 10 év múlva 10 millióan halnak meg majd évente cigi miatthttp://www.life.hu/drlife/20150423-szivderito-10-ev-mulva-10-millioan-halnak-meg-majd-evente-cigi-miatt.htmlÉvente körülbelül ötmillió, tehát egy fél Magyarországnyi ember hal meg valamilyen, dohányzás okozta megbetegedésben, ám az Egészségügyi Világszervezet előrejelzései szerint 2025–2050 között már előreláthatóan évi tíz millió ember hal majd meg dohányzás következtében.Dr. LifeThinkstockCsodafűszerek nincsenek – vagy mégis? Íme, a leghatékonyabb fűszerek a daganatos betegségek megelőzésében, kezelésében!http://www.life.hu/drlife/20150422-a-leghatekonyabb-fuszerek-gyomber-kurkuma-fokhagyma-rozmaring-fodormenta-a-daganatos-betegsegek.htmlA zöldségek, gyümölcsök és fűszerek kedvező élettani hatásait mindenki ismeri. A különböző betegségek megelőzésében is szerepet játszanak, és bár biztos védelmet egyetlen növényünk sem nyújthat, az egyértelmű, hogy tetten érhetőek bizonyos összefüggések egyes ételek fogyasztása és a betegségek jelentkezése vagy távol maradása között.Dr. LifeThinkstockUtcai balhéba keveredett Éden Lokihttp://www.life.hu/drlife/20150425-eden-loki-az-eden-hotel-jatekosa-utcai-balheban-kis-hijan-elvesztette-az-eletet.htmlMindössze a szerencsének köszönhet az Éden Hotel játékosa, hogy életben maradt.Dr. LifeOrigoA fogamzásgátlótól csúnyábbnak láthatod a pasidat?http://www.life.hu/drlife/20150424-a-fogamzasgatloban-a-hormonok-befolyasolhatjak-a-parvalasztast.htmlA floridai egyetem kutatói megállapították, a fogamzásgátló módszerektől is függhet, mennyire elégedettek a nők a kapcsolatukkal. 118 friss házaspár megfigyelésével meglepő eredmények születtek. Dr. LifeThinkstockAz akaraterő edzése 7 pontban – könnyebb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/drlife/20150422-akaratero-edzese-7-pontban-konnyebb-mint-gondolnad.htmlAz élet számos területén szükség van az akaraterőre – legyen az ellenállás a csábításnak, tudatos lemondás, vagy éppen egy kitűzött cél elérése. Sokan gondolják úgy, hogy az akaraterő olyan, mint egy izom a szervezetben – megfelelő edzéssel erősíthető.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.