Öt hagyományos tértisztítási módszer – te is zsályát égetsz?

Forrás: Thinkstock -
tértisztítás füstölés vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb vallás és a legkülönbözőbb spirituális utakon járó ember is úgy gondolja, a tavaszi nagytakarítás nem merülhet ki abban, hogy fizikai síkon megtisztítjuk a teret, amelyben a mindennapok és az ünnepek zajlanak. Elkerülhetetlen a tér spirituális nagytakarítása is.

Ennek azonban számtalan módja lehet, kultúra és hit kérdése, hogy ki milyen módszert választ. Akad, aki nem is tudatos ezen a területen, csak követi a hagyományokat, így látta a szüleitől, de egyre többen vannak azok, akik számára fontos az életterük spirituális felfrissítése. A Life.hu most öt tradicionális tértisztítási „módszert” szedett listába.

Forrás: Thinkstock

Tömjén

Egyik eszköz a tömjénnel való tértisztítás. A tömjént a keresztény egyházak is használják, az egyik legfontosabb szimbólum Jézus születésénél, amikor a három király tömjént (is) ajándékozott az újszülöttnek. A tömjénről azt tartják, hogy megtisztítja a teret a gonosz erőktől, valamint segíti az elmélyülést.

Gyógynövénymágia – füstölés zsályával

A füstölés számos helyen és szertartásban fellelhető. A zsálya égetése és a zsálya füstjével való tisztítás a tér negatív energiáktól való megtisztulását szolgálja. Spirituális erőt tulajdonítanak a kamillának, a levendulának, a százszorszépnek, de még az almafa virágának is. Szirmuknak mágikus ereje van – füstölés nélkül is segítik a tisztulást, valamint „ablakot nyitnak” a beáramló, jó energiák előtt. A módszer egyszerű: néhány marék, bűverővel bíró virágszirmot kell szétszórni a szobák négy sarkában, néhány órát hagyni, hogy magukba szívják a rossz energiákat (veszekedések, vad gondolatok, árulás, féltékenység lenyomatait a térből), majd összesöprés után el kell égetni a szirmokat, vagy szélnek ereszteni azokat.

Forrás: Thinkstock

Hangvarázs

Említhetnénk a harangzúgást is, mint olyan rezgést, amely megtöri a beállt „csendet”, de a harangzúgáson kívül is számtalan olyan hanghatást ismerünk, amelyek rezgéseikkel segítik a terek megtisztulását, felébredését. A legegyszerűbb módszer, ha ablakot nyitsz, és egy kis ezüstcsengővel tisztítod meg otthonod. Járj szobáról szobára a csengővel, miközben erősen azt kívánod, hogy minden ártó gondolat hagyja el lakásod. Mások a keleti kultúrából becsempészett hangtálakat használják a tér megtisztítására, vagy speciális, meditatív zenét hallgatnak, és a meditáció, valamint a zene varázslatos hangjait használják fel a nagytakarításra.

Forrás: Thinkstock

Házszentelés

Leggyakrabban akkor kérik az emberek, amikor új lakásba költöznek – a keresztény hit szerint is segít megtisztítani az otthon tereit azoktól a feszültségektől, rossz energiáktól, amelyeknek esetleg „tanúja" volt a ház. Válás, halál vagy egyéb nagy törés után is hasonló célt szolgál, valamint elősegíti a remény, a fény, a megújulás energiáinak beáramlását, befogadását az ott élők számára.

Tükörmágia

Úgy tartják, hogy nincs az a rossz energia, amely túlélné, ha tükörfolyosóba szorítják. Ennek érdekében szembe kell fordítani két hasonló méretű tükröt, és közé tenni egy égő gyertyát. A módszert alkalmazni kell a lakás minden szobájában, és állítólag garantált a hatás, minden negatív energia köddé válik, feloldódik a tükrök és a gyertya konok fényében.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.