Ezeket a tárgyakat kellene gyakrabban fertőtlenítened

Forrás: Thinkstock -
fertőtlenítés higiénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye, milyen bosszantó, mikor a munkatársaid köhögve, tüsszögve érkeznek az irodába, vagy amikor a buszon fújja az orrát valaki percenként? Ha helyesen fertőtleníted a dolgaidat, akkor elkerülhet a fertőzés. Eláruljuk, miket kellene gyakrabban tisztítanod. 

1. A számítógéped

A számítógéped nagyon gyakran érintkezik a kezeddel, vagy akár másokéval. a kezeden ijesztően sok baktérium tud megtelepedni, és mindenhova eljutnak, amit csak megfogsz. És miután szépen megtelepedtek a billentyűzeteden, könnyen a szemedbe, szádba jutnak a kezed által.

Forrás: Thinkstock

Tipp

Egy alkoholos törlőkendővel töröld végig legalább heti kétszer a monitorodat és a billentyűket. Természetesen a speciális számítógép tisztító folyadékok is tökéletesek erre.

2. A hűtő ajtó

Mindegy, hogy otthon, vagy az irodában, fontos, hogy tiszta legyen a hűtő kívül-belül. Belegondoltál, hány ember fogdosta össze az ajtó fogóját, vagy hogy hányszor nyúltál hozzá otthon kézmosás nélkül a hűtőhöz, például amikor beteg voltál?

Tipp

Fertőtlenítő spray helyett próbálkozz a fertőtlenítő folyadékkal. Tovább tart a hatása, így elég heti egyszer átfertőtlenítened a kényes kilincseket, ajtónyitókat, hűtőajtót.

3. A kocsi belseje

Ugyanaz vonatkozik a kormányra, mint a számítógépedre. Valljuk be, nem gyakran fertőtleníted le a kezed, mielőtt kormányhoz ülsz. És nem is kell, csupán annyi a dolgod, hogy hetente egyszer töröld át a kocsi belsejében a műanyag felületeket és azokat, amelyekhez gyakran nyúlsz hozzá.

Forrás: Thinkstock

4. A távirányítók

Sokan elhanyagolják a távirányítókat takarításkor, pedig érdemes őket heti egyszer áttörölni antibakteriális kendőkkel. Sokszor fogjuk meg őket koszos kézzel, evés közben, akár még a kutya is eléri.

5. A pénztárcád

Bele se gondolunk, hányszor tesszük le koszos asztalokra, pultokra a pénztárcánkat. Naponta, kétnaponta ráfér egy alapos tisztítás a külsejére.

6. A telefonodat

Egy alkoholos alapú tisztítóval elvégzett telefontörlés nem csak jó, de kötelező. Naponta többször az arcodhoz emeled a telefonodat, és minden kosz, ami megtapadt rajta, az arcbőrödre kerül. Tiszítsd minél többször!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.