Kétszer élesztették újra kollégájuk 17 éves fiát a szekszárdi tűzoltók

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő életmentés tűzoltók Szekszárd újraéledés egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két tűzoltó kezdte meg annak a 17 éves fiúnak az újraélesztését, aki az utcán lett rosszul. Csak később tudták meg, hogy egy kollégájuk fiát mentették meg. Az orvosok még mindig keresik a szívleállás okát.

Az életét köszönheti a gyors beavatkozásnak az a 17 éves fiú, aki a múlt héten pénteken esett össze Szekszárd központjában, az utcán. Segítségére két szolgálatban lévő tűzoltó, Benedek László és Mészáros Gergő sietett, akik éppen a közelben tartózkodtak - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

"A helyszínt biztosítottuk a városi takarítási akció során. Az embereket tereltük félre, nehogy vizesek legyenek, amikor a Garay-szobrot mossuk a vízsugárral – kezdte Mészáros Gergő tűzoltó őrmester. Egy gyalogos rohant oda hozzá és szólt: „rosszul lett valaki és nagyon csúnyán néz ki". A fiatal tűzoltó jelezte a társának, Benedek Lászlónak, hogy baj van, és együtt futottak a helyszínre.

A főtörzsőrmester elmondta, hogy megvizsgálták a földön fekvő fiút. Se pulzust, se légzést nem tapasztaltak nála - ekkor becslésük szerint alig egy perc telhetett el az elesés óta -, így Benedek László elkezdte az újraélesztést, Mészáros Gergő pedig szólt a szerparancsnoknak, hogy riasztani kell a mentőket, majd visszament segíteni. A beavatkozás sikeres volt, a fiúnak ismét lettek életjelei, de amikor stabil oldalfekvésbe helyezték, újra leállt a szíve.

A cikk folytatása, melyből kiderül, hogy a tűzoltók egy bajtársuk fiának életét mentették meg, itt olvasható.

Elképesztő! Lassan már fogorvoshoz is banki hitelből járunkhttp://www.life.hu/drlife/20150428-nem-vagyunk-egeszsegesek-felunk-tole-ezert-megsem-jarunk-fogorvoshoz.htmlEgy országos reprezentatív kutatás feltérképezte a 18 év feletti lakosság fogászattal, szájhigiéniával kapcsolatos attitűdjeit és szokásait, amelyből az derült ki, hogy sokan évek óta nem jártak fogorvosnál. Ez pedig komoly gond...Dr. LifeThinkstockIstenes Bence fellélegezhet: Megúszta a lágyéksérvműtétethttp://www.life.hu/drlife/20150422-napidoktor-istenes-bence-meguszta-a-servmutetet-lagyekserve-van-az-rtl-klub-sztarjanak.htmlKorábban sokat lehetett hallani arról, hogy Istenes Bence akár műtőasztalra is kerülhet lágyéksérve miatt. A műsorvezetőnek hatalmas szerencséje volt: a gyógytornának köszönhetően teljesen rendbe jött egészségügyileg.Dr. LifeFotó: Margitay Klára/Life.huAz alacsony férfiakkal csak a baj van?http://www.life.hu/drlife/20150422-szivderito-az-alacsony-ferfiak-szivkoszoruer-betegek-lehetnek.htmlEgy brit vizsgálat, amely korábbi kutatások adatait összegezte, arra a következtetésre jutott, hogy összefüggés lehet a testmagasság és a szívkoszorúér-betegségre való hajlam között. Ráadásul a kockázat annál nagyobb, minél alacsonyabb az illető.Dr. LifeThinkstockMegdöbbentő adatok! 10 év múlva 10 millióan halnak meg majd évente cigi miatthttp://www.life.hu/drlife/20150423-szivderito-10-ev-mulva-10-millioan-halnak-meg-majd-evente-cigi-miatt.htmlÉvente körülbelül ötmillió, tehát egy fél Magyarországnyi ember hal meg valamilyen, dohányzás okozta megbetegedésben, ám az Egészségügyi Világszervezet előrejelzései szerint 2025–2050 között már előreláthatóan évi tíz millió ember hal majd meg dohányzás következtében.Dr. LifeThinkstockIstenes Bence fellélegezhet: Megúszta a lágyéksérvműtétethttp://www.life.hu/drlife/20150422-napidoktor-istenes-bence-meguszta-a-servmutetet-lagyekserve-van-az-rtl-klub-sztarjanak.htmlKorábban sokat lehetett hallani arról, hogy Istenes Bence akár műtőasztalra is kerülhet lágyéksérve miatt. A műsorvezetőnek hatalmas szerencséje volt: a gyógytornának köszönhetően teljesen rendbe jött egészségügyileg.Dr. LifeFotó: Margitay Klára/Life.huSosem volt még ilyen könnyű leszokni a cigiről, mint most - ez lehet a megoldáshttp://www.life.hu/drlife/20150417-a-volt-dohanyosok-megallithatatlanok-uj-tovabbfejlesztett-icoach-programba-segit-a-leszokasban.htmlAz Európai Bizottság 2011-ben elindította "A volt dohányosok megállíthatatlanok" kampányt azzal a céllal, hogy Európa-szerte támogassa a 24–35 éves korosztályt a leszokásban. A kampány sikeresen folytatódott 2012-ben és 2013-ban, 2015-ben pedig még erőteljesebben segíti a fiatalokat a leszokásban a dohányzásmentes életmód számtalan előnyének népszerűsítésével.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.