Pintácsi Viki betegség kezdeményezés leukémia kopaszodás Dr. Life
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pintácsi Vikinek a saját gyermekén, Viktoron keresztül kellett megtapasztalnia, hogy mekkora erőre és küzdelemre van szükség ahhoz egy rosszindulatú megbetegedésben szenvedőnek ahhoz, hogy szembeszálljon a betegséggel és leküzdje azt.

Példamutató kezdeményezésbe fogott Pintácsi Viki. Az énekesnő elárulta, hogy miután a fiánál leukémiát diagnosztizáltak, majd hosszú ideig küzdöttek a gyógyulásért, ezért pontosan tudja, min mennek keresztül a szülők, és fia példáján keresztül pedig látta, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie a gyermekeknek. Miután látja, hogy kortól függetlenül mennyi lánynak, nőnek van önmagával problémája, ezért úgy döntött, rákból meggyógyult tinikkel hívja fel a figyelmet erre a jelenségre.

Forrás: Facebook/Pintácsi-Farkas Viktor, TV2

"A kemoterápia nemcsak testileg, de lelkileg is megviseli a kicsiket. A kezelések után is alig van hajuk, vagy talán soha nem is lesz, annyi sugarat kapnak. Ezeknek a csodálatos lányoknak a szépségét szeretném megmutatni a világnak" - mondta Viki Blikknek.

Az énekesnő fia, Viktor a lapnak elmondta, megkomolyodott a betegsége alatt. Viszont azzal tisztában van, hogy egy lányt sokkal jobban meg tud viselni, ha nincs haja, pedig szerinte nem is a külső számít. A fiú meglepően éretten gondolkodik, szerinte a legtöbb ember akkor sem boldog, amikor minden rendben van vele. Azonban azok, akik keresztülmentek ezen a betegségen, megbecsülik, hogy meggyógyultak.
Anyaként korábban Viki is nyíltan beszélt fia leukémiájáról.

Elárulta, fia betegsége három és fél éve derült ki. Egy egyszerű lábfájással kezdődött, majd hamarosan kiderült a szörnyű diagnózis is: leukémiában szenved a fia.
"Optimizmussal, nevetéssel csináltuk végig a kezeléseket, és biztosak voltunk a gyógyulásban. Nem tragédiaként gondoltunk rá, csupán egy megoldandó feladatnak tekintettük, és győztünk! "– mosolygott Pintácsi Viki. Az énekesnő nem mellékesen a gyerekekért végzett karitatív tevékenységéért már át is vehette a Köztársasági Érdemrend ezüst fokozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.