Drámai vallomás: gyógyszerfüggőségéről vallott Douchev-Janics Natasa

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
Janics Natasa gyógyszerfüggő kajakozás gerincsérv olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háromszoros olimpiai bajnok műtétje után gyógyszerfüggővé vált, és a nulláról kellett újra felépítenie magát.

Douchev-Janics Natasa élete legnehezebb időszakáról mesélt a Blikknek. A kajakozó tavalyi a gerincsérvműtétje lelkileg és fizikálisan is nagyon megviselte, és elárulta: gyógyszerfüggővé vált.

Forrás: MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Életem legnehezebb időszaka volt. Sosem volt komolyabb betegségem, nem tudtam, mire számítsak" – mesélt meglepő nyíltsággal Douchev-Janics Natasa. "Féltem attól, hogy nem tudom magam visszaküzdeni arra a szintre, amelyen korábban voltam. Az első műtét sikerült ugyan, de az orvos azt mondta, hogy még egyre szükség lesz, ha versenyezni akarok. Az operációk után viszont gyógyszerfüggővé váltam, rendkívül erős nyugtatókat kaptam, amelyekről nehezen tudtam leszokni."

A Graboplast Győri VE versenyzője azt sem titkolta, hogy sokáig fájdalmakkal járt a mozgás. Miután a férjét a munkája Mexikóba szólította, ahol szövetségi kapitány lett, és ahová természetesen a családja is elkísérte, Natasa első hónapjai még ott is az is rehabilitációval telte. Úgy tűnik sikeres volt a küzdelem, hiszen az edzőteremben fekvenyomásban már sikerült kinyomnia a 110 kilót, sőt, azóta már hazatértek Magyarországra, és itthon is belevetette magát az edzésekbe.
"Februárban már teljes erőből edzettem a vízen is, de sokáig a mezőny végén kullogtam. Egy hónapja érzem úgy, hogy a futam elejét is meg tudom nyomni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.