Húszévesen is simán lehet szívinfarktust kapni?

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szív- és érrendszer megbetegedései fiatalabb korban is jelentkezhetnek, nem ritka a negyven év alatti páciens, de extrém esetben akár a húszas korosztály tagjai is érintettek lehetnek. Vajon miért?

A Szívderítő oldalán is jelent meg olyan hozzászólás, amelyik erre a jelenségre hívja fel a figyelmet: "A testvérem 22 éves. Kb. fél éve ugrálni kezdett a vérnyomása, és a cukor is ingadozik nála. Sajna dohányzik, és szerintem nem figyel arra, hogy mit eszik. Két hete erős szívdobogás jelentkezett nála, ami azért nagyon megijesztette. Lehetséges ebben az életkorban szívroham? Nem túlsúlyos egyébként, normális a testalkata, és mozog eleget."

Forrás: Thinkstock

A kockázati tényezők fennállnak fiatalkorban is

Több publikáció is foglalkozik a fiatalok körében egyre magasabb számban megjelenő szív- és érrendszeri problémával. A szakértők szerint ennek oka egyrészt az életmódban keresendő, mint a dohányzás, az túlzott alkoholfogyasztás, valamint a mozgásszegény életmód – erről bővebben a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.