Horror! Felfalta egy féreg a lány szemgolyóját

Forrás: Thinkstock -
kontaktlencse féreg szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy valószínűséggel kontaktlencséjéről került a 18 éves lány szemébe egy féreg, ami felfalta bal szemét, és immunrendszerét is tönkretette. 

Az Express című brit lap szerint a Acanthamoeba Keratitis nevű féreg úgy került a fiatal lány szemébe, hogy kontaktlencséje csapvízzel érintkezett, ugyanis kis mennyiségű vízben is annyi kórokozó lehet, hogy nagy a fertőzés veszélye.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A lánynak, miután betette a fertőzött vizes kontaktlencsét, hamarosan orvoshoz kellett fordulnia, ugyanis golflabda méretűre dagadt a szeme. Az orvosok egy ideig nem is tudták, mi lehet a baj.

Ez a fajta féreg általában szaruhártya-gyulladást okoz, de ha nem kezelik időben, vaksághoz vagy halálhoz is vezethet.

A parazita nem csak a szemét falta fel, de az immunrendszerét is tönkretette.

Ráadásul a kezelés sem volt fáklyás menet: a lánynak egy hétig ébren kellett maradnia, mivel tíz percenként cseppentenie kellett a szemébe egy féreg elleni szerből, így mindössze néhány perceket tudott aludni.

Nem látok messzire, mi van odaírva? Rövidlátás 20 évesen? Igen... http://www.life.hu/drlife/20150514-rovidlatas-miopa-fiatalok-sem-latnak-mar-messzire-a-lezeres-szemmutet-segithet.html A rövidlátás, vagy más néven miópia egyre gyakoribb Európában, Észak-Amerikában és Délkelet-Ázsiában is. Ráadásul kétszer olyan arányban fordul elő a 25-29 esztendős korcsoportban, mint az 55-59 éveseknél. Dr. Life Néhány dolog, amit jó ha tudsz az ujjropogtatásról http://www.life.hu/drlife/20150519-dolgok-amiket-jo-ha-tudsz-az-ujjropogtatasrol.html Ha ujjropogtató vagy, tudod, hogy ez hogyan működik: őrült kísértést érzel, hogy csak még egyszer kiroppantsd az ujjaidat. Ha viszont az ellentáborba tartozol, őrületbe kerget, amikor valaki más adja ki ezt a szörnyű hangot. Dr. Life Thinkstock Iggy Azalea többé már nem így néz ki http://www.life.hu/drlife/20150519-iggy-azalea-plasztikai-muteten-esett-at-az-orrat-es-az-allat-is-megoperaltak.html Gyanúsan másképp fest a rapper arca, mint eddig: nem csupán az orra, hanem az álla vonala is nagyon megváltozott. Dr. Life -- Ismét szintet léptek a férfiak: még nőiesebbek lettek http://www.life.hu/drlife/20150513-botox-es-ultrahangos-kezelses-ismet-szintet-leptek-a-ferfiak-meg-noiesebbek-lettek.html Napjainkban az erősebb nem számára is egyre fontosabb az ápolt és fiatalos megjelenés, emiatt egyre több férfi használ kimondottan urak számára kifejlesztett kozmetikumokat, arctisztító és napfényvédő krémeket. Az is egyre gyakrabban fordul elő, hogy a férfiak is bevállalják a legmodernebb arcfiatalító kezeléseket, köztük a mikrofókuszált ultrahangos kezelést, a vékonyszálas kontúrterápiát vagy épp a botoxot. Dr. Life Thinkstock Nagyon leépült Jonathan Rhys-Meyers – Ezt tette az alkohol a színésszel http://www.life.hu/drlife/20150518-jonathan-rhys-meyers-reszegen-setalt-es-az-utcan-ivott-egy-uveg-vodkat-londonban.html Sokkoló fotók kerültek elő a színészről: szakadtan, koszosan, egy üveg vodkával a kezében, a szemtanúk szerint meglehetősen bizonytalanul szédelgett London utcáin. Dr. Life -- Egy női mell sosem felejt - Így lehetnek újra kemények a didkóid http://www.life.hu/drlife/20150514-a-varandossag-genetikai-nyomot-hagy-a-mellszovetek-dns-en.html A várandósság genetikai nyomot hagy a mellszövetek DNS-én, így azok érzékenyebbé válnak a terhességi hormonokra – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint ennek tudható be, hogy a második babánál hamarabb beindul a tejtermelés, mint az elsőnél. Dr. Life Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.