Semmi baj nem történhet, ha Hív-beteggel érintkezel

vér projekt tévhit félelem előítélet magazin Hív-pozitív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köztudatban a Hív-pozitív emberek megítélése évtizedek óta mit sem változott. A legtöbben elkerülik őket és félnek az érintésüktől. Ez ellen lépett fel az osztrák Vangardist magazin egy meglehetősen figyelemfelkeltő projekttel.

Három Hív-pozitív ember vérét keverték össze tintával – ezzel nyomtatták ki a Vangardist magazin májusi számát. A lap a megbélyegzés ellen akar fellépni, ugyanis legtöbben még mindig érinthetetlennek tartják a Hív-vírussal fertőzött embereket. A betegséggel kapcsolatos előítéletek, tévhitek és irracionális félelmek még mindig erősen élnek bennünk.

Forrás: Instagram/ Vangardist

„Ha a kezedben tartod ezt a magazint, olyan érzésed lehet, mintha egy Hív-beteg emberrel érintkeznél. Meg akarjuk mutatni, hogy ettől semmi baj nem történhet. Ahogy ez a magazin sem árthat neked, úgy egy Hív-pozitív ember sem” – mondta Julien Wiehl a magazin társalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.