betegség Vakság játék cica háziállat macska kötőhártya-gyulladás szem nyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Janese Walters ennek ellenére szerencsésnek tartja magát, hogy nem történt nagyobb baj, és csak az egyik szemére veszítette el látását.

Több mint egy hónapon át próbálták kideríteni, miért veszítette el egyik napról a másikra bal szemének világát Janese Walters.

Forrás: Thinkstock

A nő, aki egyik nap félig vakként ébredt, először egy mezei kötőhártya-gyulladást sejtett, ám miután orvosai számára kiderült, hogy otthon macskát tart, nyilvánvalóvá vált: macskakarmolás betegsége van.

Mi a macskakarmolás betegség?

Ahogyan a neve is sugallja, ezt a betegséget a macskák szervezetében élő baktérium okozhatja, amely az állatra nem, az emberre azonban komoly veszélyt jelenthet. A baktériumot nyállal, avagy akár a bundájuk érintésével adhatják át, elég akár csak egy apró seb az ember kezén. Szembe kerülve kitágíthatja az ereket, továbbá májproblémákat okozhat, a gerincvelő jutva pedig agyhártyagyulladást is okozhat - mondta el a Dr. Kris Brickman a Toledo News Now-nak. A macskák körülbelül 40 %-a hordozza ezt a baktériumot.

Házikedvencektől elkapható veszélyes betegségek

Ma már a háziállatokat nem csupán hasznukért tartjuk, legtöbbjük igazi családtaggá is vált: akár az ágyunkba is beengedjük őket, nem is tudva, mit vállalunk ezzel. Ha ugyanis nem vagyunk elég körültekintőek, akár súlyos betegségeket is kaphatunk tőlük - erről bővebben ITT írt a Life.hu.
Visszaragasztotta kiesett fogát a nőhttp://www.life.hu/drlife/20150601-visszaragasztotta-kiesett-fogat-a-no.htmlEgy 48 éves nő tíz évig a fogorvos közelébe sem ment, mert édesanyjánál így állapították meg a torokrákot. Dr. Life--Ártalmatlan szépségpöttyök, vagy mini gyilkológépek?http://www.life.hu/drlife/20150531-itt-az-ideje-az-anyajegyszuresnek-artalmatlan-szepsegpottyok-vagy-borrak-keltok.htmlUgyan az anyajegyek többsége ártalmatlan szépségpötty csupán, némelyek veszélyesek is lehetnek, ugyanis bőrrák, vagyis melanóma alakulhat ki belőlük. Érdemes időről időre, főleg a nyári önfeledt napozás előtt, megvizsgáltatni anyajegyeinket, és erre létezik egy megbízható, fájdalommentes szűrés, amely során a szakorvos fotót készít bőrünk aktuális állapotáról. Ennek segítségével az elváltozásokra korán fény derülhet, később pedig a legkisebb eltérés is könnyen felfedezhető.Dr. LifeThinkstockKöböl Anita műsorvezető élete a betegsége ellenére is teljeshttp://www.life.hu/drlife/20150529-napidokor-kobol-anita-elete-laktoz-intoleranciaval-is-teljes.htmlKöböl Anita vezetett már egészséges életmóddal kapcsolatos magazinműsort, de a csinos műsorvezető nem csak a képernyőn, a magánéletében is nagyon odafigyel a helyes táplálkozásra, rendszeresen mozog, sok zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket fogyaszt. Ezért ijedt meg, amikor kiderült, hogy laktózintoleranciában szenved.Dr. LifeOrigoA magyar nő úgy fizeti a vaginaadót, mint a katonatiszthttp://www.life.hu/drlife/20150531-vaginaado-magyarorszagon-vagyis-nem-lesznek-afamentes-az-egeszsegugyi-temrekek.htmlNem túlzás kijelenteni, hogy egészséges, tiszta és igényes nőnek drágább lenni, mint egészséges, tiszta és igényes pasinak. Nemcsak azért, mert a férfiaknak nem kell méregdrága sminkcuccokra költeniük, de egy-egy termékkel könnyen letudják a haj- és a bőrápolást is. Kevesebb pénzt hagynak a fodrásznál, kozmetikusra, manikűrre és pedikűrre pedig sokan nem is áldoznak. Ja, és a legfontosabb, hogy nem is menstruálnak...Dr. LifeThinkstockÁllítják: titokban vetette el a babáját Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/drlife/20150601-titokban-vetette-el-babajat-katalin-hercegno.htmlA brit királyi családdal kapcsolatban szinte hónapról hónapra röppennek fel pletykák, közöttük nem kevés botrányos vagy megdöbbentő. A legújabbak szerint Katalin hercegnő évekkel ezelőtt teherbe esett egykori szerelmétől, ám a babát nem tartotta meg. Dr. Life--Az internet népe ezt könnyezi most: Ölelkező rákbeteg kislányokhttp://www.life.hu/drlife/20150601-olelkezo-rakos-kislanyok-kepe.htmlBejárta a világot a kép, amelyen két rákos kislány ölelkezik. Az egyikük édesanyja készítette a fotót. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.