Allergiások, figyelem! Támadnak a pollenek

Forrás: Thinkstock -
allergia pollen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén több allergén növény pollenkoncentrációja is elérheti a tüneteket okozó szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. 

A hétvégén a pázsitfüvek pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, nagyon magas szintet. A kültéri allergén gombák spóraszáma is nő, továbbá a csalánfélék virágporának mennyisége is a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: Thinkstock

Természetes gyógymódok allergia ellen

Az olykor álmosító hatású gyógyszerek mellett természetes gyógymódokkal is küzdhetsz az allergia ellen: a tünetek sokat enyhülhetnek az akupunktúrától, de bizonyos gyógynövényektől is. A Life.hu bemutat néhány lehetőséget.


Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja is elérheti helyenként a közepes szintet, de jellemzően alacsony tartományban lesz. Emellett megkezdődött a libatopfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a fenyőfélék, a bálványfa, a hársfa, a bodza, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora, általában alacsony koncentrációban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.