Megdöbbentő! Nem a klórtól, hanem a pisitől lesz vörös a szemed a medencében

Forrás: Thinkstock -
medence víz klór pisilés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képzeld csak el a hűsítő érzést, mikor egy gumimatracon lebegsz a medencében, sütteted magad a nappal, egy limonádét szürcsölgetsz, és megtörlöd a szemed, amibe pisi került. Várjunk csak! Hogy micsoda?

Egy amerikai kutató alaposan ránk ijesztett. Megdőlni látszik az a tézis, miszerint a klórtól lesz piros az ember szeme a medencében.

Forrás: Thinkstock

"Épp ellenkezőleg" - állítja Dr. Beach - "A klór minden olyan dologgal kötődik, amitől meg akarja védeni a testedet. Pl. mások izzadsága és a vizelet. Ezekből a molekula kötődésekből alakul ki az irritáló anyag, ami csípi a szemed."

Ezek az említett kémiai reakciókból kialakult anyagok irritálják a tüdődet is.

Az is kiderült, hogy a vizelettől elszíneződő medence csak egy mítosz. Nem tud a víz a pisitől kékre színeződni, ezzel a legendával csak motiválni akarják az embereket, hogy vegyék a fáradtságot és menjenek el a mosdóig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.