Hajnalodik, kiugrasz az ágyból, a munkahely már vár reád

Forrás: Thinkstock -
fáradtság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napközben gyakran nehezedik el a szemhéjad a fáradtságtól? Ha már unod, hogy ez a hétköznapjaidra és a munkádra is rányomja a bélyegét, fogadj meg pár tippet és változtass az állapoton! 

Felejtsd el a szundi üzemmódot

A szundi gomb eredményeként inkább fáradtabbnak fogod érezni magunkat a lopott tíz perc után, mivel ez idő alatt nem tudod befejezni az alvási ciklusodat. Törekedj arra, hogy legalább 7-8 órát aludj naponta, így sokkal frissebb leszel egész nap.

Hajnalodik, kiugrasz az ágyból, a munkahely már vár reád ébresztő vekker Forrás: Thinkstock

Belső hidratálás

Az untig emlegetett víz fogyasztása rengeteget segíthet: méregtelenítesz, élénkíti a szellemi képességeidet, hidratált leszel tőle és még az álmaidat is édesebbé varázsolja.

Kevesebb fekete ébresztő

Ha mindenáron ragaszkodsz a kávéhoz, akkor is csak kora délutánig idd, így nem lesz gondod az elalvással. Természetesebb élénkítőt is vehetsz magadhoz zöld tea formájában - és még a hatása is tovább tart.

Szakítsd meg a munkát

Ne ülj órákon keresztül egy helyben, olykor állj fel, nyújtózkodj, sétálj egyet. Így kevésbé leszel stresszes, energikusabban fogod magad érezni és a napközbeni akadályokat is jobban tudod venni.

Nem mindegy, mivel „megy” a tested

A magas glikémiás indexű ételek (mint például az édességek) csapdák, hiszen amellett, hogy finomak, a vérnyomást gyorsan megemelik, majd az ugyanannyira hamar vissza is zuhan. Egyél olyan ételeket, az egészséges tápanyagok biztosítják számodra a folyamatos energiát.

Az ételek kapcsán vigyázz, nehogy belecsússz az öt legrosszabb diéta valamelyikébe, ha pedig egészséges édesítőre vágysz a reggeli kávédhoz vagy teádhoz, ezek közül válassz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.