Súlyosbodó betegsége megnémította Jakupcsek Gabriellát

kivizsgálás tünet beszéd reflux gasztroenterológus Jakupcsek Gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A műsorvezető nagyon megijedt, amikor rémisztő tünetek jelentkeztek nála a betegsége miatt.

Két évvel ezelőtt jelentkeztek Jakupcsek Gabriellánál a súlyos tünetek, amiket kivizsgálások sora követett - írta a Hot magazin.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Nagy hajtásban voltam, napi 8-10 órát is is beszéltem egyfolytában, annyi adást vettünk fel. Épp a szilveszter következett volna, amikor beütött a krach: annyira berekedtem, hogy suttogni is alig tudtam. Elmentem kivizsgáltatni, voltam foniáter szakorvosnál, gégetükrözésen, de a leletek sorra negatívak maradtak. Majd a gasztroenteorológián megtudtam: refluxom van, és a gyomorsav miatt fáj a torkom, és ment el a hangom” – mesélte a műsorvezető, aki gyógyvízzel és komolyabb fájdalmak esetén gyógyszerrel kezeli betegségét.

Hasznos tippek reflux esetén

A reflux időnként szinte minden embernél jelentkezhet, egy bizonyos mértéket, illetve gyakoriságot meghaladóan azonban kórosnak tekintjük. A betegség oka, hogy a nyelőcső és a gyomor határán elhelyezkedő záróizom nem képes megakadályozni a gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlását. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.