Engedélyezték az eutanáziát egy testileg teljesen egészséges 24 éves nőnek

Forrás: AFP -
öngyilkos törvény öngyilkosság Belgium eutanázia egészség orvosi felügyelet engedélyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Laurát, elmondása szerint, gyermekkora óta kísérti az öngyilkosság gondolata. A Belgiumban élő nőnek engedélyezték az orvos felügyelet mellett végrehajtott eutanáziát.
A kép illusztráció Forrás: AFP

A belga nő, aki nem várt gyermekként jött világra, alkoholista édesapja pedig egész kislánykorát megkeserítette, a DeMorgen nevű lapnak úgy fogalmazott: megpróbált normális, jobb életet élni, egy időre még nagyszüleihez is elköltözött a kiegyensúlyozottabb, békésebb lét reményében, de az öngyilkosság egész életét végigkísérte, számára az egyetlen járható út a halál.

A lány 21 éves kora óta egy pszichiátriai intézményben él. A belga bíróság engedélyezte Laura számára az eutanáziát, amelyet még ezen a nyáron végre is hajthatnak rajta. Belgiumban az eutanázia 2002 óta legális - hogy mely esetekben lehet kérni az orvosi felügyelet mellett végrehajtott halálba segítést, arról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Eutanázia gyerekeknek

Nemrégiben egy brit édesanya elkeseredetten számolt be szívszorító győzelméről a precedens értékű bírósági tárgyaláson, ahol a bírónő engedélyezte, hogy véget vessenek súlyosan fogyatékos kislánya életének. Mit gondol ma a világ a gyermek-eutanáziáról? Ennek jártunk utána ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.